Pereiti į pagrindinį turinį

Mikroautobuse kirviu ir kastuvu uždaužytą tėvą sudeginę broliai išgirdo nuosprendį

2024-10-23 16:42

Domą ir Donatą Bareikas Vilniaus apygardos teismas už tėvo nužudymą trečiadienį nuteisė laisvės atėmimu.

L. Balandžio/BNS nuotr.

Kaip BNS nurodė teismo atstovė Lina Nemeikaitė, broliams skirta po dešimt metų kalėjimo už šeimos nario nužudymą.

Ši bausmė pradedama skaičiuoti nuo nuosprendžio paskelbimo spalio 23 dieną. Į laisvės atėmimo laiką įskaitytas brolių sulaikymas ir suėmimas, trukęs nuo pernai kovo iki dabar.

Nuteistieji taip pat lieka suimti, kol įsiteisės nuosprendis. Jis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismu.

Procesas dėl broliams inkriminuoto turto sunaikinimo nutrauktas nesant nukentėjusiojo skundo ar prokuroro pareiškimo.

Teismas taip pat iš dalies tenkino nukentėjusiųjų K. B. ir nepilnametės D. B. civilinius ieškinius bei joms iš kaltinamųjų solidariai priteisė po 10 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

Bareikų teisės į kratų metu paimtus kelis tūkstančius eurų grynųjų pinigų lieka apribotos, kol nebus padengti minėti civiliniai ieškiniai.

Įvairių baidarių-kanojų čempionatų nugalėtojui Domui nusikaltimo padarymo metu buvo 18 metų, jo broliui Donatui – 20. Nuteistieji savo kaltės teisme neneigė.

Bylos duomenimis, Bareikos pernai kovo 2-ąją Trakuose, kieme prie namo Karaimų gatvėje, tėvui sudavė ne mažiau šešių smūgių kastuvu ir kirviu. Konfliktas, manoma, kilo dėl asmeninių santykių.

Paskui sūnūs tėvo kūną įkėlė į mikroautobusą, nuvežė prie Užutrakio dvaro, apipylė benzinu ir padegė.

Nužudytasis 49 metų Tomas Bareika buvo vienas iš Trakuose veikiančios kavinės „Karališkas sodas“ savininkų. Dalis šių patalpų priklausė T. Bareikai, o likusią dalį iš giminaitės kaip dovaną buvo gavęs vienas nuteistų brolių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų