Pereiti į pagrindinį turinį

Moteris bus teisiama už kyšį neįgalumą nustatantiems specialistams

2014-01-23 12:39
BNS inf.
A. Ufarto / Fotobanko nuotr.

Dėl kyšio davimo neįgalumą nustatantiems specialistams bus teisiama 69 metų moteris.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ypatingų nusikaltimų tyrimo ir veiklos organizavimo skyrius, bendradarbiaudamas su Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnais, baigė ikiteisminį tyrimą byloje dėl netiesioginio kyšio davimo valstybės tarnautojams.

Pasak policijos pranešimo, įtarimas pareikštas 69 metų B.B. Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras šioje byloje surašė kaltinamąjį aktą ir perdavė bylą teismui.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad B.B. netiesiogiai davė 200 litų dydžio kyšį savo įgaliojimus vykdantiems valstybės tarnautojams, siekdama pageidaujamo Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos valstybės tarnautojų teisėto veikimo vykdant įgaliojimus - kad šie nustatytų jai specialiuosius poreikius, numatytus socialinės apsaugos ir darbo ministro bei sveikatos apsaugos ministro 2005 metais išleistame įsakyme.

B.B. paskirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Baudžiamasis kodeksas už šios nusikalstamos veikos padarymą numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų