Muitinės pareigūnui – kaltinimai dėl prekybos namine degtine

Muitininkas Egidijus Radzevičius teisme aiškinasi dėl kaltinimų naminės degtinės realizavimu – jo automobilyje ir namuose Vilniuje rasta daugiau nei 60 litrų nelegalaus alkoholio.

E.Radzevičius tebedirba Vilniaus teritorinės muitinės Mobiliųjų grupių poste, nuo pareigų jis nėra nušalintas. Dėl nušalinimo sprendimą priima ikiteisminius tyrimus kuruojantys prokurorai. Šiuo atveju sprendimo dėl nušalinimo prokurorai nepriėmė, BNS informavo Muitinės departamentas.

Valstybės kaltintojas Vilniaus apylinkės prokuroras Tomas Januškevičius BNS sakė, kad kaltinimai muitininkai nesiejami su korupcija, tarnybinėmis pareigomis. Laukiama teismo teismo sprendimo, tada bus sprendžiama dėl tolesnės tarnybos.

Vasarį pareigūną Vilniuje, Gairinės gatvėje, sulaikė Muitinės departamento Imuniteto tarnybos ir Vilniaus policijos pareigūnai. Jie tikrino informaciją dėl neteisėtai vykdomos prekybos stipriaisiais namų gamybos alkoholiniais gėrimais. Pasak sulaikyme dalyvusių pareigūnų, muitininkas vilkėjo civilinę striukę ir mūvėjo tarnybines kelnes. Teisme liudijęs imuniteto pareigūnas pasakojo, kad muitininkas pripažino alkoholį laikęs savo reikmėms, taip pat statybininkams draugams pavaišinti.

Ekspertai nustatė, kad 25 talpose rasto alkoholio stiprumas siekia nuo 30,5 iki 49,2 laipsnių.

„Gėrimai mano“, – sulaikymo metu pasakytus E.Radzevičiaus žodžius teisme prisiminė imuniteto pareigūnas.

Kitas imuniteto pareigūnas liudija, kad buvo gauta informacija, jog muitininkas prekiauja nedideliais naminės kiekiais. Muitininkus nustebino pas kolegą aptiktas kiekis – jie tikėjosi rasti kelis butelius.

Policijos komisariate E.Radzevičius parašė prisipažinimą, kad degtinę gaudavo iš asmens, vardu Juozas. Dabar bylai patekus į teismą, kaltinamojo sutuoktinė prisiėmė kaltę sakydama, kad alkoholiniai gėrimai priklauso jai – ji iš asmens, vardu Juozas, gauto alkoholio gamino užpiltines, skirtas kompresams ir naudojo artimųjų gydymui.

I.Radzevičienė trečiadienį kaip liudytoja buvo apklausta Vilniaus miesto apylinkės teisme, jis nagrinėja baudžiamąją bylą dėl neteisėto stiprios gamybos gėrimų realizavimo.

Moteris pasakojo, kad nuolat gyvena daugiabutyje Vilniuje, o namą Gairinės gatvėje, netoli Salininkų, remontavo. Šiame name, pasak moters, ir buvo paliktos užpiltinės kompresams. Moteris paprašė sutuoktinio paimti juos. Kai vyras važiavo atgal su alkoholiu, jis buvo sulaikytas.

„Aš nei kaimynų pažinojau, nei kitų. Ten vyro vaikystė prabėgo, yra seni medžiai, obelys, vaiskrūmiai, jie daug uogų duoda. Vynuoges galvojau vynui, bet supelijo, net nereagavau“, – pasakojo liudytoja.

Moteris pasakojo, kad atsitiktinai sutiko asmenį, vardu Juozas. Jis iš pradžių atnešė 5 litrų butelį.

„Aš užaugau matydama, kaip mama užpilinėja gyvates, tai vaistai. Jis atnešė - aš užpyliau, su vyru nederinau“, – teismui sakė moteris.

Ji pasakojo, kad įvairių negalavimų turėjo jos mama, vyras, kiti artimieji, todėl ji naudojo užpiltines kompresams.

„Pasakiau vyrui: guli maišiukas prie durų paimk ir atvežk“, – teismui pasakojo muitininko žmona.

I.Radzevičienė sakė kad iš Juozo alkoholio įsigijo apie dešimt kartų, po 5-10 litrų kiekvieną kartą įsigydavo. Pirmąkart įsigijo gal prieš 5 metus. Mokėdavo už 5 litrų apie 40 litų ar panašią sumą.

„Vyras bendravimo su Juozu ir nepalaikė, aš sakiau, kad padeda tau kompresai“, – teigė liudytoja.

Prokuroras T.Januškevičius stebėjosi, kodėl trijų vaikų motina alkoholiui išleisdavo nemažas pinigų sumas.

„Aš apie pinigus negalvojau, galvojau apie sveikatą. Mirė mama, kiti artimieji, laidoja viena po kito gimines“, – sielvartavo I.Radzevičienė.

„Kaip alkoholis gali išgelbėti jūsų artimuosius?“, – nesiliovė stebėtis prokuroras. Moteris tikino eksperimentavusi kompresais ir taip tikėjosi padėti negaluojantiems artimiesiems, taip pat vyrui.

Bylą nagrinėjantis teisėjas Miroslavas Gvozdovičius pastebėjo, kad E.Radzevičiaus po sulaikymo parašytas nuoširdus prisipažinimas skiriasi nuo jo sutuoktinės pasakojimo teisme.

Sulaikyme dalyvavęs policijos pareigūnas teisme pasakojo, kad muitininkas iš karto prisipažino, kad turi naminės degtinės, buvo rasti 4 plastikiniai buteliai po 5 litrus,  netrukus aprodė patalpas, kur parodė turįs dar daugiau alkoholio.

Teisme buvo minima, kad Gairinės gatvėje gyvena du muitininkai, netoli jų gyvenamosios vietos atsirado vaizdo stebėjimo kameros.

Bylos nagrinėjimas ir liudytojų apklausa bus tęsiama po savaitės, rugsėjo 12 dieną.

Kaip skelbta, vasarį Vilniaus pakraštyje prie gyvenamojo namo Garinės gatvėje pareigūnai pastebėjo automobilį „Kia“ ir šalia jo vaikštinėjantį muitinės pareigūną. Jo automobilyje ir namo rūsyje pareigūnai aptiko įvairių indų su rudu ir bespalviu skysčiu, turinčiu alkoholio kvapą.

Tyrimą dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų ir gaminimo įrangos laikymo, gabenimo ar realizavimo atliko Vilniaus miesto policija. Muitininkui už šią nusikalstamą veiką gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 5 metų, taip pat ir atleidimas iš pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KEMBRIKAS

KEMBRIKAS portretas
Turi stoga,o kas bus man ,pAvogiau 2 vistas?

ttt

ttt portretas
paprasta pilieti tai nuteistu realia laisves atemimo bausme,o sitas kompresu megejas liks laisveje,o reiketu kokius 5 metus i belange ikisti,tai suprastu,kaip jauciasi zmones sito pareiguno ikisti i kalejima
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių