Neapsakomas žiaurumas: būdoje laikyto šuns kakle – žaizda, galėjusi kainuoti gyvybę

  • Teksto dydis:

Šis šunelis prieš kelias dienas dar buvo pririštas virve tvarte, esančiame Šalčininkų rajone. Pas veterinarus jis pateko itin sunkios būklės. Neapsikentę tvaiko apie žiaurų elgesį su gyvūnu tarnyboms pranešė kaimynai, praneša LNK žinios.

„Užuodėme stiprų, įsirenėjusį, pūlingą kvapą. Atlikę apžiūrą nustatėme, kad šito augintinio – šuniuko kaklas yra visas perpjautas virve, kuria jis buvo pririštas prie būdos. Ta virvė jau buvo įaugusi į audinius“ – teigė „Nuaro“ veterinaras Giedrius Survila.

Veterinarai šunelį praminė Maksu. Jis buvo tokios būklės, kad kiekviena valanda galėjo būti lemtinga.

„Jis būtų neišgyvenęs. Laimė, kad infekcija buvo lokali – kaklo srityje ir neišplito į organizmą, neišsivystė į septinę formą, nes gyvūnui grėstų mirtis“, – kalbėjo veterinaras.

Veterinarai sako, kad šuo buvo laikomas pririštas būdoje greičiausiai nuo pat gimimo. Specialistai būdą rado uždarytą skardomis. Gyvūnas neturėjo nei maisto, nei vandens.

„Jo sąlygos nebuvo geros, jos – prastos, jis buvo prie kažkokio pastato, neva malkinės, visiškoje nepriežiūroje. Mūsų žiniomis, ėsti jis gaudavo tik kartas nuo karto“, – detalizavo G. Survila.

Nors pagal išvaizdą šuo atrodo jau pagyvenęs, tačiau jam gali būti nuo dvejų iki penkerių metų.

„Išliesėjęs, jo kailio būklė yra prasta, augintinis šeriasi. Matome ir įdubusius šonkaulių lankus, ir pilvo siena įdubusi“, – aiškino pašnekovas.

Vis dėlto, veterinarai sako, kad žmonių elgesys su gyvūnais negerėja ir tokių atvejų, kuomet kankinami šunys, pasiaiko dar daug. 

„Baisu pasakyti, bet atrodo, kad į gerą pusę mes neiname. Sakyčiau, kad vienu metu tas bumas buvo baisus. Nagus nukapoti tokiam reikia – čia nežmogiškas elgesys. Taip neturėtų būti. Daug aš prisižiūriu...“ – teigė veterinarinės poliklinikos gydytojas Vidmantas Kairevičius.

Maksas turėtų pasveikti per mėnesį. Kol kas teisėsauga tyrimo dėl žiauraus elgesio su gyvūnu nėra pradėjusi.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

regina

regina portretas
Buduliams -reikalingos laisvės atėmimo bausmės ir viešinimas -visos ''familijos'',tai galbent kiek pajudėtų reikalai gyv.atžvilgiu

Vartotojas

Vartotojas portretas
Paimti pagali ir gerai deti per galva

Chi

Chi portretas
Tik nereikia lialialia.., patys ne geresni esate, matosi iš komentarų! Jei ne gyvūnus, tai savo artimuosius aplodami gyvenate! Taškas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių