Neblaivus vairavęs buvęs teisėjas V. Karšulis perduotas laiduotojui

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį nuosprendžiu nuo baudžiamosios atsakomybės atleido neblaivų vairavusį buvusį Vilniaus regiono apylinkės teismo teisėją Vaclavą Karšulį.

Kaltę pripažinusio eksteisėjo baudžiamoji byla nutraukta, jis perduotas laiduotojo žinion.

Iš jo konfiskuota mašina, kurią vairavo neblaivus, teismas uždraudė V. Karšuliui vairuoti dvejus metus, BNS pranešė teismo atstovė Lina Nemeikaitė.

Šį ikiteisminį tyrimą pradėjo generalinė prokurorė, gavusi pranešimą, kad liepos 12-osios pavakarę sostinės Šeškinės gatvėje eismo įvykį sukėlė, įtariama, neblaivus automobilį vairavęs tuometinis teisėjas.

Kaip skelbė Policijos departamentas, avariją neblaivaus vairuotojo automobilis „Mitsubishi Cleartec“ sukėlė apie 16.33 val. Šeškinės gatvėje. Jame dalyvavo keturi automobiliai. Vieną automobilių vairavo nėščia moteris, ji pasiskundė pilvo skausmais, todėl medikai ją išvežė į ligoninę.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai užfiksavo V. Karšuliui 1,71 promilės girtumą.

Už vairavimą kelių transporto priemonės apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas įstatymas numatyto baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki vienerių metų. Vairuotojui taip pat gresia ir automobilio, kurį jis vairavo neblaivus, konfiskavimas.

Prezidentas Gitanas Nausėda už teisėjo vardą pažeminusį poelgį liepos 20 dieną atleido V. Karšulį iš pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ekspertas

Ekspertas portretas
Nusikaltimas vienodas- važiavo girtas tiek, kad papuola į B.K. Tai čia sovietinės lengvatos, kai vienus teisia, kitam nutraukia bylą pagal laidavimą. Tie kur teisia kitus, ir patys elgesi kaip debošistai, turėtų nešti didesnę atsakomybę nei paprasti žmonės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių