Nemalonus incidentas Vilniaus oro uoste: po teritoriją važinėjo girtas vyras

Praėjusio pirmadienio rytas Vilniaus oro uoste nepraėjo be poros nemalonių incidentų. Portalas antradienį jau rašė, kad lėktuve keiksmais plūdosi ir grasinimais svaidėsi lietuvė. Tačiau paaiškėjo, kad policija į oro uostą vyko ne dėl pasipiktinusios girtos keleivės, tačiau dėl girto darbuotojo, kuris važinėjo po oro uosto teritoriją. 

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja teigė, kad į Vilniaus oro uostą pareigūnai buvo kviesti 7.03 val.

„Oro uosto darbuotojas pranešė, kad kitas neblaivus darbuotojas atvažiavo užpilti kuro į lėktuvą. Vairuotojui, gimusiam 1978 metais, nustatytas 2,37 promilės girtumas. Jis oro uosto teritorijoje vairavo automobilį MAN. Vyras pristatytas į areštinę“, – teigė policijos atstovė.

Lietuvos oro uosto atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas patvirtino, kad pirmadienį Vilniaus oro uoste įvyko toks incidentas.

„Prie orlaivio atvykus bendrovės „Naftelf“ degalų pylimo automobiliui, buvo įtarta, kad automobilio vairuotojas yra neblaivus. Mūsų turima informacija rodo, kad patikrinus blaivumą alkotesteriu, buvo fiksuotas girtumas. Nedelsiant buvo iškviesti policijos pareigūnai, kurie automobilio vairuotoją išvežė apklausai. Minėtas darbuotojas nėra Lietuvos oro uostų darbuotojas, – teigė T. Vasiliauskas. – „Naftelf“ – tai savarankiškai veikianti privati įmonė, kuri yra atsakinga už savo darbuotojų kontrolę. Antžeminių paslaugų teikimo sutartį su ja turi ne oro uostai, bet tiesiogiai oro bendrovės.“

Anot T. Vasiliausko, šios įmonės darbuotojai iki šiol incidentų nebuvo sukėlę. 

„Kol pati įmonė neįsidiegs ir nesusiderins su Lietuvos oro uostais savo blaivumo patikros procedūrų visiems darbuotojams, Lietuvos oro uostai patys tikrins visus be išimties šios bendrovės darbuotojus. Remiantis gerąja praktika Lietuvos oro uostai ir antžeminio aptarnavimo bendrovės įgyvendina procedūras dėl darbuotojų blaivumo tikrinimo. Šis incidentas traktuojamas kaip rimtas taisyklių pažeidimas“, – sakė Lietuvos oro uostų atstovas. Anot jo, dėl įvykio pradėtas ne tik teisėsaugos institucijų, bet ir Lietuvos oro uostų tyrimas.

Mane toks darbuotojo elgesys labai nustebino.

T. Vasiliauskas džiaugiasi, kad šis incidentas aiškiai parodė, kad oro uostuose dirbantys darbuotojai netoleruoja tokio elgesio ir patys praneša apie pažeidimus bei iškart imasi priemonių.

Bendrovės „Naftelf“ direktorius Arvydas Gailius portalui kauno.diena.lt sakė, kad šiuo metu dėl incidento vyksta tyrimas. „Apie šį įvykį daugiau galėsiu pasakyti, kai bus atliktas tyrimas, bet greičiausiai tai nutiko dėl žmogiškojo faktoriaus. Aiškinamės, kaip jis sugebėjo tai padaryti, nes tai nelengva padaryti  riboto patekimo zonoje. Mes labai rimtai žiūrime į tokio tipo incidentus, nes mūsų bendrovėje yra nulinė tolerancija alkoholio vartojimui“, – A. Gailius teigė, kad neblaivus darbuotojas įmonėje dirba ilgai – apie šešerius metus. Anksčiau, anot vadovo, darbe nusižengimų jis nepadarė.

Anot A. Gailiaus, dėl šio incidento buvo imtasi priemonių ir darbuotojo atžvilgiu. „Dėl duomenų apsaugos negaliu konkrečiai komentuoti, kokių veiksmų ėmėmės, tačiau mes negalime leisti jam toliau dirbti. Dėl jo ateities bus sprendžiama po atlikto tyrimo“, – sakė pašnekovas.

„Naftelf“ direktorius tikina, kad per incidentą žmonės nenukentėjo. Anot jo, tai pirmas toks atvejis bendrovės istorijoje. „Mane toks darbuotojo elgesys labai nustebino“, – atviravo A. Gailius. Jis tikino, kad bendrovėje bus imtasi priemonių, kad ateityje tokie incidentai nepasikartotų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Nėt analogaf :)))

Kestas

Kestas portretas
Prie kiekvieno apsaugos nepastatysi, taip jau yra... Lietuvoje kažkaip žmones negalvoja apie pasekmes, nei sau nei kitiems. Gerai, kad viskas gerai baigėsi. Yra tekę taksi važiuoti, o nuo vairuotojo nese, tai skambinau, pranešti jų telefonu. O ten ir tikrina, sugebejo prisigerti kažkur kelyje. Žmones randa galimybe, kai nori.

..ai tai

..ai tai portretas
su lakūnais vienoje kompanijoje nusilakė:D).Tie paskui išskrido o šitas vienas pasiliko tai pasijuto vienišas
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių