Nerimi iš Baltarusijos į Lietuvą plaukė 1000 pakelių rūkalų

  • Teksto dydis:

Pavoverės užkardos pasieniečiai iš Neries, kuria eina Lietuvos siena su Baltarusija, ištraukė 1000 pakelių kontrabandinių rūkalų.

Ketvirtadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardos pareigūnai, naudodamiesi vaizdo stebėjimo sistema, Neryje ties Švenčionių rajono Šukeliškių kaimu pastebėjo įtartinų objektų. Upės viduriu šioje vietoje eina Lietuvos ir Baltarusijos siena.

VSAT pareigūnai į Nerį nuleido valtį ir iš upės Lietuvos pusėje ištraukė plaukusį krovinį. Keturiose į polietileną suvyniotose dėžėse buvo 1000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl šio įvykio pradėta administracinės bylos teisena.  Cigaretės saugomos Pavoverės pasienio užkardoje.

Tokius krovinius Baltarusijos pusėje kontrabandininkai nuleidžia tikėdamiesi, kad srovė cigaretes nuneš iki Lietuvos kranto. Čia bendrininkai turi ištraukti rūkalus iš upės ir skubiai nugabenti į Lietuvos gilumą. Pavoverės pasieniečiai sieną Nerimi kontroliuoja šiuolaikine vaizdo stebėjimo sistema ir visą situaciją mato kaip ant delno.

Nerimi, prieš upei įsukant į Lietuvos teritoriją, apie 7 kilometrus eina siena su Baltarusija.

Panašių bandymų atplukdyti cigaretes pasitaiko ir kitame sienos su Baltarusijos ruože, Nemuno aukštupyje. Čia upė įteka iš Baltarusijos į Lietuvą ir ja vėliau Druskininkų savivaldybėje apie 17 kilometrų eina valstybės siena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių