Nors kelininkai tikino kelius barstę, pirmąjį sniego testą išlaikė ne visi

  • Teksto dydis:

Pirmasis žiemos testas. Iškritus pirmajam sniegui jį išlaikė ne visi. Kelininkai tikina dirbti pradėję dar naktį, tačiau incidentų išvengti nepavyko, praneša LNK.

Milžiniškos spūstys

Kai kuriems vairuotojams pailgėjęs kelionės laikas į darbą antradienį buvo mažiausia problema. Vilniuje, Ukmergės gatvėje, galiniais ratais varomas BMW automobilis, A juosta lenkdamas spūstį, slydo ir trenkėsi į gretimoje juostoje stovinčio automobilio šoną.

Rytinio piko metu Vilniaus apskrities pareigūnams pranešta apie kelias dešimtis eismo įvykių. Vairuotojai slydo ir atsitrenkė į greitkelio atitvarus, gatvės apšvietimus, stulpus, pakeliamų aikštelių užtvaras, strigo viešasis transportas.

Antradienį spūstys Vilniuje formuotis pradėjo gerokai anksčiau, nei įprastą ir buvo fiksuojamos iki pat 10 val. ryto.

Vienas vairuotojas pripažino, kad spūstyje stovėjo visą valandą, nors įprastai tekdavo stovėti vos 20 minučių.

Negalima tikėtis, kad visus kelius iš karto nuvalys. Manau, turi būti ir mūsų sąmoningumas.

„Patys žinote, pirmas sniegas Vilniuje. Man teko važiuoti nuo Kalvarijų iki Santariškių. Užtrukau 40 min.“, – antrino kitas vairuotojas.

„Važiuoju atsargiai, saugiai. Saugau save ir kitus. Žiūriu ne į laiką, o į saugumą“, – kalbėjo vilnietė.

„Sąlygos nebuvo ypač blogos, nebuvo pašalimo. Galbūt greičiau galėjo būti sureaguota valant pagrindines gatves“, – svarstė sostinės gyventojas.

„Negalima tikėtis, kad visus kelius iš karto nuvalys. Manau, turi būti ir mūsų sąmoningumas“, – nepritarė kita vilnietė.

Keturis kartus daugiau avarijų

Automobilių kelių direkcijos duomenimis, sudėtingiausia situacija antradienį buvo Kauno apskrityje. Kelininkai į gatves išvažiavo dar prieš pradedant snigti, per naktį išbarstyta ne viena tona druskos.

„Šią naktį mes išleidome devynis sunkvežimius su barstytuvais, jie išbarstė apie 100 tonų druskos, kas tikrai yra nemažai. Norėjome palengvinti vairavimo sąlygas vairuotojams“, – sakė „Kauno švaros“ atstovas Jonas Trumpa.

Traktoriai nukasinėjo šaligatvius ir stumdė sniegą net ir dieną.

„Ryte, apie 6 val. ryto, mes paleidome apie 35 darbuotojus, kurie valo visus laiptus, stoteles rankiniu būdų, ir penkis sunkvežimius, kurie valo šaligatvius“, – tikino J. Trumpa.

Policija pranešė, kad antradienio rytą Lietuvoje eismo įvykių užfiksuota keturis kartus daugiau nei pirmadienį. Kelininkai sakė, kad atliko prevencinį kelių barstymą, o prognozes stebi iš anksto.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių