Nusipirkęs automobilį, „Regitroje“ vyras išgirdo netikėtą žinią: mane apklausė kaip nusikaltėlį

  • Teksto dydis:

Vilniečiui, nusipirkusiam naują automobilį, teko nusivilti. Nuvykęs į „Regitrą“ savo mašinos užregistruoti, sužinojo, kad jos dokumentai ieškomi, praneša LNK.

Nauju pirkiniu pasidžiaugė neilgai

Vilnietis Rimantas nusipirko juodą automobilį „Opel“. Sakė, puikus automobilis, rinkosi jį atsakingai, atidžiai tikrino visus dokumentus. Įsigijęs nuskubėjo į „Regitrą“.

„Apie 2 val. nakties aš nuvykau į „Regitros“ padalinį. 7.30 val. jie atsidarė, darbuotojas paėmė dokumentus, pradėjo žiūrėti“, – pasakojo Rimantas.

Idealiu atveju vyras būtų užpildęs dokumentus ir gavęs naujus valstybinius numerius, tačiau jam buvo pasakyta, kad šis automobilis yra ieškomas.

„Iškvietė policijos ekipažą, atvyko policijos ekipažas. Mane, kaip kokį nusikaltėlį su vogtu automobiliu, apklausė. Bet tada policininkai žiūri pas save, kad automobilis nėra ieškomas“, – sakė Rimantas.

Tačiau nors policijos ir „Regitros“ sistemos rodė skirtingai, pareigūnai vis tiek ėmėsi tyrimo ir paėmė automobilio dokumentus. Nauju pirkiniu pasidžiaugęs vyras dabar juo naudotis negali.

„Jei mane sustabdys bet koks policijos pareigūnas, aš jam negalėsiu pateikti jokių dokumentų. Dar yra tokia situacija, kad aš esu tik 45 proc. darbingas, man sunku vaikščioti“, –  teigė Rimantas.

Taigi automobilis vyrui gyvybiškai reikalingas. Policija pažadėjo kriminalą išaiškinti per dešimt dienų, tačiau jau dabar ima aiškėti, kad ieškomas ne automobilis.

Iškvietė policijos ekipažą, atvyko policijos ekipažas. Mane, kaip kokį nusikaltėlį su vogtu automobiliu, apklausė.

„Registracijos metu buvo nustatyta, kad yra ieškomi automobilio dokumentai. Registracija buvo sustabdyta, apie tą įvykį buvo informuota policija“, – komentavo „Regitros“ Vilniaus filialo vadovas Rytis Polikauskas.

Neįmanoma patikrinti, ar automobilis vogtas

Anot policijos, atvejai, kai į „Regitrą“ skuba policijos pareigūnai, dažni.

„Gana dažnas atvejis, kai toks dalykas nutinka, kadangi dėl įvairiausių priežasčių Europos Sąjungos institucijos skelbia tų dokumentų paiešką. Tokiais atvejais „Regitra“ praneša apie tokį atvejį policijai“, – tikino Vilniaus 2-ojo policijos komisariato viršininkas Erik Jalovik.

Rimantas sakė, kad prieš pirkdamas automobili tikrino, ar jis nėra ieškomas.

„Patikrinau automobilį policijos duomenų bazėje. Parodyta, kad nei automobilis, nei automobilio numeriai nėra ieškomi“, – tvirtino jis.

Tačiau čia ir išlenda problema. Lietuvoje nėra viešai prieinamų sistemų, kurios leistų patikrinti, ar automobilio dokumentai nėra ieškomi.

„Deja, nėra tokio registro, kad būtų galima pasitikrinti paieškomą dokumentą – tik registracijos metu „Regitroje“, – apgailestavo E. Jalovik.

Ne retas išgirdęs tokią žinią puola į paniką, tačiau stresuoti nereikia, mat kartais tokios situacijos nutinka dėl to, kad paiešką paskelbusios organizacijos užmiršta ją nutraukti.

„Kartais tai būna tiesiog techninė klaida, kadangi paieška skelbiama dėl įvairiausių praradimų, nebūtinai susijusių su kriminaline situacija, tačiau būna tokių atvejų, kad tiesiog pamiršta nuimti tą paiešką“, – aiškino E. Jalovik.

Tačiau pasitvirtinusių atvejų taip pat nemažai. „Regitra“ skaičiuoja pernai tokių turėjusių apie 200.

„Pagrindinės šalys, iš kurių atvažiuoja įtartini arba keliantys klausimų automobiliai, yra Vokietija, Prancūzija, Italija ir Belgija“, – sakė R. Polikauskas.

Kiek trunka ieškomų automobilių ar jų dokumentų tyrimai, policijai prognozuoti sunku, mat kiekviena situacija individuali.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras varijantas opelis

Geras varijantas opelis portretas
Opel remont, po to opel pipiec.

Purmaliai

Purmaliai portretas
Reikėjo pirkti kada kalina

Anonimas

Anonimas portretas
Pasakas apie blogus 2 litrų variklius A20DTH paskoja tik nevykėliai, kurie nemoka nusipirkti gero automobilio, arba tiesiog jiems gyvenime nesiseka. Jau 4 metus važinėju su Insignia 2,0 varikliu ir jokių problemų jei prižiūri.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių