Papiktino neleistinoje vietoje stovinti pareigūnės mašina: ar jiems KET negalioja?

  • Teksto dydis:

Vienoje feisbuko grupėje buvo patalpinta nuotrauka, kurioje matyti pažeidžiamos Kelių eismo taisyklės (KET). Vilniuje, prie 3-ojo policijos komisariato automobilis stovi draudžiamoje vietoje, o taip pat paaiškėjo, kad transporto priemonę vairuoja pareigūnė.

„Gal galite atkreipti dėmesį į 3-ojo policijos komisariato pareigūnės automobilio statymo ypatumus. Troleibusų vairuotojai skambino viršininkui, o jis atkirto – atsiųskite foto“, – feisbuke rašė pilietiškas vyras.

Šis draudžiamasis kelio ženklas reiškia, kad transporto priemonėms draudžiama sustoti (stovėti) toje kelio pusėje, kurioje yra kelio ženklas, išskyrus sustojimą maršrutiniam transportui skirtose stotelėse. Šis ženklas negalioja skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ arba neįgalių asmenų automobilių statymo kortele pažymėtoms transporto priemonėms.

Po įrašu užvirė diskusija: ar iš tiesų pareigūnė pažeidžia KET?

„Tai sustoti ir stovėti draudžiama už ženklo. Nematau jokio pažeidimo čia“, – svarstė internautas Martynas.

„Jei tiksliau pusė mašinos prieš, pusė už. Bet esmė tame po kiek laiko ji perstatė visą mašiną už ženklo. Ir taip kiekvieną dieną kai ji dirba“, – rašė Algimantas.

„Ir įdomu ar bus nubausta ar ne“, – svarstė Jolita.

Portalo žurnalistams susisiekus su Vilniaus policijos atstove spaudai Julija Samorokovskaja, ji patvirtino, kad šis automobilis – pareigūnės.

„Ši informacija mums nebuvo žinoma, todėl ji buvo perduota Vilniaus miesto 3-ojo policijos komisariato vadovui. Komisariate pradėta teisena pagal šį straipsnį: sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal KET draudžiama sustoti ir stovėti, sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo trisdešimt iki devyniasdešimt eurų. Šiuo metu tikslinamos aplinkybės, sprendimas nepriimtas“, – informavo J. Samorokovskaja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danas valaitis

Danas valaitis  portretas
Jaučiu kad viena diena prisišiks į kelnes kaip Amerikoj

Klaustukas

Klaustukas portretas
Kaune dešimtys bambukų taip palieka savo auto,ir daugiausia prabangius,bet nieko,viskas gerai,palieka ir moterėlės naiviom akelėm mirksėdamos,paklausus išgirsti atsakymą,o kas čia tokio,arba o tai kur statyti?Taip kad nieko naujo,paprasta kasdienybė.

As

As portretas
butu paprastas zmogelis taip pasistates masina. Numautu ir kelnes jam draudziamoi vietoi pastatyta automobili. Aiskei matosi kad masina stovi uz zenklo. Teisingiau pasakius puse masino jau stovi neleistinoi vietoje. Ir automatiskai jau yra rasoma bauda. Bet kadangi lietuvoje yra zydra padange. Pareigunei nieko nebus.
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių