Pareigūnų įžanga į savaitgalį: vienas vyras tikino, kad jam nupjovė liežuvį, kitas liepė melstis

  • Teksto dydis:

Penktadienį apie pusę devintos vakaro medikų ekipažai su sirenomis lėkė į Vilniaus centrą. Pranešta, kad A. Jakšto gatvėje vyras kruvina burna skudžiasi, jog užpuolikai nupjovė liežuvį, praneša LNK.

Atskubėję į nurodytą vietą, pareigūnai ir medikai nieko nerado. Tačiau paskambinę pranešėjui sužinojo, kad nukentėjusysis laukia viešbutyje „Novatel“, Gedimino prospekte.

Vyrą pavyko surasti. Apžiūrėję jį medikai įsitikino – vyro liežuvis vietoje, tik buvo matyti nedidelė žaizda. Nukentėjusysis tikino, kad iš matymo pažįsyami vyras ir moteris bandė jam nupjauti liežuvį ir apvogė butą.

38-erių vyras buvo nuvežtas į „Žalgirio“ ligoninę. Patruliai nuvyko į žmogaus butą. Durys buvo atrakintos, bet namus saugojo šuo. Čia pareigūnai aptiko netvarką, ar kas dingo, neaišku.

Tą pačią dieną po pusvalandžio nuo minėto įvykio pareigūnų ir medikų pagalbos prireikė Antakalnio gatvės gale. Pranešta, kad troleibusų žiede, gatvėje, guli žmogus. Atskubėję medikai rado vyrą sužalotu veidu. Pagalbą iškvietė kitas žmogus. Pastarasis sakė, kad sužalotas vyras blaškėsi po važiuojamąją dalį, todėl prireikė kviesti pareigūnus.

Kaip praneša LNK, medikams sunkiai sekėsi susišnekėti su sužeistuoju. Jis prisistatė esantis Serbijos pilietis. O paskui tikino esąs iš Kroatijos – galiausiai nustebino prabildamas lietuviškai. Kol medikai teikė pagalbą, vyras ėmė gniaužti kumščius, todėl teko įsikišti policijai.

Paklaustas, ar turi draudžiamų daiktų – peilių, ginklų ar kvaišalų, vyras atsakė, kad turi narkotikų. Pareigūnai ėmė tikrinti vyro kišenes. Šiam tai nepatiko, todėl jis ėmė keiktis ir įžeidinėti patrulius, liepė melstis, todėl žaibiškai buvo paguldytas ant žemės ir sutramdytas antrankiais.

Jo kišenėje rasti dokumentai patvirtino, kad tai – ne serbas ir ne kroatas, o kuo tikriausias Lietuvos pilietis. Tik gerokai padauginęs alkoholio. Jam nustatytas sunkus girtumas – beveik 3,5 prom. Gavęs medicinos pagalbą 46-erių vyras išsimiegojo policijoje. Jam gresia bauda už viešosios tvarkos pažeidimą ir pareigūnų įžeidimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių