Pasieniečiai perėmė dvi meteorologiniais balionais atskraidintas kontrabandos siuntas

Lietuvos pasieniečiai praneša trečiadienį perėmę dvi meteorologiniais balionais atskraidintas cigarečių kontrabandos siuntas.

Trečiadienį ties Ūtos kaimu, Šalčininkų rajone, patruliavę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai gavo informacijos apie į Lietuvą iš Baltarusijos meteorologiniu balionu skraidintą kontrabandos krovinį ir blokavo šį rajoną.

Netrukus netoli Ūtos kaimo, pasienio ruože, aptiktas polietileno plėvele apvyniotas stačiakampis ryšulys. Tai – 1 499 pakeliai cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Super Slims“ su baltarusiškomis banderolėmis ir pritvirtintu GPS įrenginiu.

Kiek vėliau netoli esančioje vietovėje, taip pat pasienio ruože, panašiomis aplinkybėmis Tribonių pasieniečiai perėmė dar vieną tokį meteorologiniu balionu atskraidintą krovinį – 1,5 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Super Slims“ su baltarusiškais akcizo ženklais ir GPS įrenginiu.

Cigaretės saugomos Tribonių pasienio užkardoje.

Dar du balionai su įtariama kontrabanda nusileido Alytuje dislokuoto Birutės ulonų bataliono stadione ir Vilniaus rajone esančioje karinėje teritorijoje.

VSAT teigia per pastarąjį mėnesį fiksavusi apie 250 incidentų su tokio pobūdžio balionais.

Vis tik pasieniečiai pabrėžia, kad šiemet daugiau kaip dukart sumažėjo į Lietuvą patekusios ir pasieniečių sulaikytos cigarečių kontrabandos mastai.

„Didžiąja dalimi tai galėjo lemti fizinio barjero ir VSAT stebėjimo sistemų įdiegimas prie sienos su Baltarusija, dalies kontrolės punktų uždarymas su šia šalimi, VSAT veiklos efektyvinimas“, – nurodoma pranešime.

Per devynis šių metų mėnesius pasieniečiai sulaikė daugiau kaip 959 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Pernai per tą patį laikotarpį šis skaičius buvo daugiau kaip 2,3 mln. cigarečių pakelių.

Kontrabandos ir neteisėto akcizinių prekių gabenimo atvejų skaičius, lyginant su 2023 m. atitinkamu laikotarpiu, irgi sumažėjo. Šiemet nustatyti 403, pernai – 486 atvejai. Dėl neteisėto prekių gabenimo pasieniečiai šiemet sulaikė 258 asmenis, 2023 metais – 371.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AIDAS

AIDAS portretas
Nesuprantama,kodel nenustate klounai interesantu,tereikejo truputi palaukti,ir tada tampa neaisku-kas prie situ varkiu yra prisidejes...

Gereu

Gereu portretas
Patylėtų bailiai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių