Pasieniečiai sulaikė du kirgizus su suklastotais mašinų dokumentais

  • Teksto dydis:

Lietuvos pasieniečiai sulaikė du kirgizus su suklastotais automobilių dokumentais, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Šeštadienį Vilniaus pasieniečiai Lavoriškių punkte tikrino į Baltarusiją vykusio, Lietuvoje registruoto, automobilio „Mercedes Benz Sprinter” ir juo gabento „Honda Jazz” dokumentus.

41 metų kirgizo pateiktas „Honda Jazz” registracijos liudijimas pasieniečiams iškart sukėlė įtarimų. Netrukus paaiškėjo, kad tai gali būti klastotė.

Kitas įvykis užfiksuotas sekmadienio naktį, kai pasieniečiai Lavoriškių punkte tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusį Lenkijoje registruotą mikroautobusą „Ford Transit“. Juo gabentas estiškais numeriais pažymėtas automobilis „Honda FR-V”.

Mikroautobusą vairavo 50 metų Kirgizijos pilietis. Ir šiuo atveju pasieniečiai nustatė, kad gabenamos mašinos registracijos liudijimas, įtariama, suklastotas.

Abiem atvejais dėl dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotais dokumentais Vilniaus pasienio rinktinėje pradėti ikiteisminiai tyrimai. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Po apklausų kirgizai paleisti. Abu automobiliai saugomi Lavoriškių pasienio kontrolės punkte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių