Pasieniečiai Vilniaus oro uoste sulaikė lietuvį: įtaria, kad pateikė koronaviruso testo klastotę

  • Teksto dydis:

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė į Jungtinę Karalystę ketinusį skristi Šiaulių gyventoją. Dokumentų kontrolės metu vyras VSAT pareigūnams pateikė, įtariama, suklastotą neigiamą koronaviruso tyrimo liudijimą.

Pirmadienį vėlai vakare VSAT pareigūnai Vilniaus oro uoste gavo informacijos, kad įtarimų kilo dėl į Jungtinę Karalystę ketinusio vykti vyro turėto dokumento, koronaviruso tyrimo liudijimo.

Paaiškėjo, kad 42-ejų šiaulietis pateikė įtartiną atspausdintą neva vienos medicinos laboratorijos išduotą tikralaikės PGR metodu atlikto koronaviruso tyrimo pažymėjimą, patvirtinantį neigiamą rezultatą.

Pasieniečiai nuskenavo dokumento QR kodą ir nustatė, kad jame esantys duomenys nėra autentiški – dokumente esantis įrašas apie asmens tapatybę nesutapo su kode esančia informacija.

Vyrui neleista išvykti iš Lietuvos. Jis atvesdintas į tarnybines pasieniečių patalpas ir apklaustas, o vėliau perduotas į oro uostą atvykusiems policijos pareigūnams.

Dėl dokumento klastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu, Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, praneša VSAT. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių