Pasieniečiai Vilniaus rajone sulaikė penkis kontrabandininkus

  • Teksto dydis:

Padedami trijų tarnybinių keturkojų Vilniaus rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė penkis kontrabandininkus, cigarečių krovinį ir du automobilius.

Antradienį Vilniaus rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai, bendradarbiaudami su kolegomis iš Ignalinos rinktinės ir pasitelkę pasieniečius kinologus su šunimis, surengė pasalą ties Vilniaus rajono Veseluchos kaimu.

Valstybės siena su Baltarusija šioje vietovėje eina kalvota ir miškinga vietove, netoli tyvuliuoja pelkės, gausu brūzgynų.

Anot VSAT pranešimo, kontrabandininkų tykoję pasieniečiai už kelių šimtų metrų nuo valstybės sienos pastebėjo grupę asmenų, su nešuliais einančią į Lietuvos gilumą. Sulaikomi kontrabandininkai metė krovinį ir pasileido link Kaniūkų kaimo. Nuo jo iki sienos – kilometras.

Vieną bėglį pareigūnai sučiupo šio kaimo prieigose. Dar tris nešikus susekė ir pasieniečiams sulaikyti padėjo jų keturkojės pagalbininkės – belgų aviganė Taiga ir vokiečių aviganė Tigra. Trijulę jos suuodė besislapstančią tankiuose krūmynuose.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra Vilniaus ir Vilniaus rajono gyventojai. Jų amžius – nuo 20 iki 35 metų.

Tuo pat metu kita pareigūnų grupė, blokavosi gaudynių rajoną, sulaikė keliu link Kaniūkų kaimo važiavusį automobilį "Volkswagen Passat". Jį vairavo 24 metų Vilniaus gyventojas, pirminiais duomenimis, sulaikytų nešikų bendrininkas.

Pasieniečiai kartu su kinologu ir jo augintine vokiečių avigane Kora apžiūrėjo ir vietovę prie pat valstybės sienos. Čia aptikti kelių asmenų pėdsakai, o už kelių šimtų metrų – išmėtytos kartoninės rūkalų dėžės. Iš viso rasti 5 tūkst. pakelių cigarečių "Fest" bei "Fest 7" su baltarusiškomis banderolėmis.

Apžiūrėje vietovę pasieniečiai rado nuošaliau stovintį lengvąjį automobilį "Mitsubishi Galant". Manoma, kad juo kontrabandinės cigaretės būtų gabenamos į šalies gilumą.

Abi transporto priemonės ir rūkalai saugomi Vilniaus rinktinėje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Visi penki sulaikytieji po apklausų uždaryti į areštinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių