Pasieniečiams įtarimų sukėlė du vyrai: jų ryšuliuose – 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių

  • Teksto dydis:

Tverečiaus pasieniečiams įkliuvo du Švenčionių rajono gyventojai, gabenę 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Naktį iš antradienio į trečiadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus pasienio užkardos pareigūnai, vykdydami tarnybą prie Ignalinos rajono Andriejaukos kaimo, pastebėjo pamiške einančius du vyrus su nešuliais. Ši vieta yra apie du kilometrus nuo valstybės sienos su Baltarusija.

VSAT pareigūnams naktiniai nešikai sukėlė įtarimą. Abu vyrai buvo sulaikyti. Paaiškėjo, kad tai yra 22-ejų ir 27-erių Švenčionių rajono gyventojai. Jų gabentuose polietilenu apvyniotuose ryšuliuose buvo 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Patikrinę apylinkes ir sienos prieigas pasieniečiai valstybės sienos kirtimo požymių nenustatė. Tikėtina, kad cigaretės iš Baltarusijos pusės į Lietuvos teritoriją galėjo būti permestos per sienos liniją jos nepažeidžiant. Toks būdas pastaraisiais metais pasienyje yra populiarus.

Dėl šio įvykio abiem Švenčionių rajono gyventojams pradėtos administracinės teisenos. Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką vyresniam nešikui gresia bauda nuo 5200 iki 6 tūkst. eurų. 22-ejų Švenčionių rajono gyventojui, tokį pažeidimą padariusiam ne pirmą kartą, gresia bauda nuo 5760 iki 6 tūkst. eurų.

Pasieniečiai po apklausos vyrus paleido įteikę jiems šaukimus atvykti į teismą. Neteisėtai gabentos cigaretės ir automobilis saugomi Tverečiaus pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių