Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje viengungis tvirkino mergaites

2015-04-10 10:30
BNS inf.
Shutterstock nuotr.

Trečiadienį Vilniuje sulaikytas jaunas vyras, įtariamas mažamečių mergaičių tvirkinimu, penktadienį pranešė Policijos departamentas.

33 metų viengungiui kol kas pateikti įtarimai dėl dviejų mergaičių tvirkinimo. Manoma, kad atsiras daugiau nukentėjusiųjų. Pirminiais duomenimis, nuo įtariamojo nukentėjo Lietuvoje gyvenančios merginos, per spaudos konferenciją Vilniuje pranešė Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis.

„Jis socialine tinklalapyje apsimesdavo nepilnamečiu berniuku, bendraudavo tol, kol įtikindavo merginas, kad jam yra tiek metų, kad yra nepilnametis ir kad merginos yra iki 16 metų. Tada įkalbėdavo jas bendrauti SMS žinutėmis, nebe socialiniame tinkle“, - sakė R.Kiškis.

Vyras su nepilnametėmis bendraudavo apie lytinius santykius, prievartą lytinių santykių metu.

„Fizinio kontakto nebuvo, tačiau tvirkinimas galimas ir nuotoliu būdu“, - sakė biuro viršininkas.

Tyrimas pradėtas, kai į pareigūnus kreipėsi mama, kuri pastebėjo, kad dukra bendrauja su nenustatytu asmeniu. Įtarimasis buvo sulaikytas, atlikta krata, paimti įkalčiai.

Po apklausos vyras paleistas, jam skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Įtariamajam gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Pareigūnai nustatė, kad įtariamasis su mergaitėmis susipažindavo socialiniame tinkle „Omegle“, kuriuo pastaruoju metu itin aktyviai naudojasi vaikai ir nepilnamečiai. Pasinaudodami tuo, šiame tinkle nevengia lankytis ir pedofilai.

Apsimesdamas paaugliu bei pasivadinęs Emiliu, įtariamasis susidraugaudavo su nieko blogo neįtariančiomis mergaitėmis, įgydavo jų pasitikėjimą.

Įtariamojo namuose atlikta krata, paimti tolesniam bylos tyrimui galintys turėti reikšmės daiktai, įskaitant įtariamojo naudotą techninę įrangą. Šiuo metu paimtus įrenginius apžiūri ekspertai, siekdami išsiaiškinti, ar juose nėra išlikę įrodymų apie kitus jo galimai vykdyto vaikų tvirkinimo atvejus.

Lietuvos kriminalinės policijos biure pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimo. Už tokias veikas įstatymas numato laisvės apribojimą, areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Pernai pareigūnai pradėjo 20 tyrimų dėl panašių nusikaltimų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų