Prie dingusio 15-mečio paieškų jungiasi unikalus šuo: toks – vienintelis Baltijos šalyse

Penktadienį tęsiamos Vilniuje dingusio 15-mečio Mato Kalinausko paieškos. Paieškas apsunkina ir prastos oro sąlygos. Ketvirtadienį turėjusi vykti fizinė paieška sausumoje, prie kurios prisideda Raudonasis Kryžius, šauliai bei gyventojai – buvo atšaukta. Vis dėlto, policija bei ugniagesiai gelbėtojai paiešką tęsė ir į pagalbą pasitelkė ypatingą šunį.

„Tokiu oru vykdyti paieškas yra ganėtinai pavojinga. Ieškant palei upę yra slidi žolė, dronai kilti negali, plaukti upe irgi yra pavojinga“, – pranešė Raudonojo Kryžiaus savanorė Danguolė Rusinskė. 

Anot ugniagesio, iššūkių kyla net pasitelkus specialią įrangą.

„Naudojame šoninio skenavimo prietaisus, tai tos zonos ir teritorijos yra gana ribotos, kurias upėje galime apžiūrėti. Jeigu naudojame vandens droną, dėl srovės poveikio, dėl matomumo irgi yra tam tikri apribojimai“, – aiškino Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos viršininkas Giedrius Ročkus.

Pasak gelbėtojo, negalima atmesti nė vienos vietos. Pavyzdžiui, ketvirtadienį žvalgyba buvo vykdoma po objektais, kurie prišvartuoti prie Neries krantinės.

„Tokiais atvejais, kuomet skęsta žmonės upėse, tikrai lemia ir sėkmės faktorius, nes niekada negalime žinoti kokioms sąlygoms esant įvyko skendimas“, – kalbėjo G. Ročkus.

Vilniuje dingusio 15-mečio paieška. J. Kalinsko/ELTOS nuotr.

„Penktadienį planuojame atnaujinti paiešką. 10 val. prie 1-ojo policijos komisariato vyks instruktažas ir paieška bus tęsiama“, – ketvirtadienį teigė Vilniaus 1-ojo komisariato atstovas Andžėj Radevič.

Raudonasis Kryžius sako, kad ypač trūksta savanorių paieškoms upėje.

„Plaukiant upe gali ištyrinėti visus objektus. Iš tiesų norėčiau pakviesti mokančius plaukti su baidarėmis arba valdančius valtis prisijungti prie paieškų“, – sakė D. Rusinskė.

Artimiausiu metu prie paieškų prisijungs ir specialiai išmokyti šunys.  

„Vienintelis Pabaltijyje, kuris važiuoja, dirba su priešgaisrine gelbėjimo tarnyba ir gali ieškoti skenduolių pasitelkęs uoslę“, – tikino A. Radevič.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Dingęs be žinios jaunuolis paskutinį kartą matytas sekmadienio naktį išeinantis iš sporto klubo Vilniuje. Pėdsakai vedė iki netoliese esančio tilto.

„Kamerų reikėtų ant visų tiltų. Ką parodo mūsų kasdieninis gyvenimas, kad ant tiltų įvyksta labai daug gyvenimo ir po tiltais vyksta labai daug gyvenimo“, – kalbėjo Raudonojo Kryžiaus savanorė.

„Facebook“ sukurtoje Mato paieškos grupėje, kurioje koordinuojami savanorių veiksmai, prieš kelias dienas buvo rašoma, kad šiuo metu tiriamos visos galimos Mato dingimo versijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žinovams

Žinovams portretas
Kiek daug narkomanų žinovų, ar jūs matėt? Jei taip, žengte marš į policiją duomenų priduoti! Jei nematėt, nežinot - šmeižiat !

Joo

Joo portretas
Aisku uzuojauta tevams...bet 15metis didmiescio vaikis tikrai ne pirma karta su savo chebra tam klube vakarais narkošindavosi, tik kad pareidavo namo tai nebuvo ale problemos.. Kad 15is keltusi prieş pamokas ir eitu i kluba, tai cia is fantazijos pasaulio...

Ziurovas

Ziurovas portretas
policijos pareigunai paversti ,,bilotais" prarado ryzta stengtis
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių