Prie vairo sėdęs girtas Moldovos pilietis teisinosi, kad blaivus draugas buvo labai pavargęs

  • Teksto dydis:

Vilniaus apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokuroras kreipėsi į teismą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydamas kaltu dėl vairavimo neblaiviam, kai nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, pripažinti Moldovos pilietį.

Į Lietuvą dirbti statybose atvykusio 40-mečio užsieniečio vairuojamas automobilis sostinėje policijos pareigūnų buvo sustabdytas gruodžio 26-osios vakarą. Patikrinimo metu nustatyta, kad vairuotojo iškvėptame ore yra 2,60 promilės etilo alkoholio koncentracija. Sulaikytas apsvaigęs nuo alkoholio jis teisinosi, kad prie vairo sėdo dėl to, kad blaivus jo draugas buvo labai pavargęs ir vairuodamas pavojingai manevravo.

Kaip pažymima Generalinės prokuratūros pranešime, jau kitą dieną Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras, įvertinęs ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis, kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą su pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu. Įvertinęs tai, kad kaltinamasis prisipažino ir nuoširdžiai gailisi dėl padarytos nusikalstamos veikos, prokuroras prašo teismo jam skirti 60 MGL (3000 Eur) baudą, taip pat baudžiamojo poveikio priemonę – dvejiems metams uždrausti jam naudotis teise vairuoti transporto priemones. Iš kaltinamojo turėtų būti išieškoti 6280 eurų – jo vairuoto automobilio vertę atitinkanti pinigų suma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių