Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas paskelbė kovotojo A. Misiūno paiešką – nori suimti

2024-10-23 10:46

Riaušių prie Seimo bylą nagrinėjantis Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį nusprendė skirti suėmimą kaltinamajam kikboksininkui Arnoldui Misiūnui.

Arnoldas Misiūnas
Arnoldas Misiūnas / Ž. Gedvilos/BNS nuotr.

Anksčiau vyrui taikyta kardomoji priemonė namų areštas.

Ją nuspręsta sugriežtinti, nes A. Misiūnas nedalyvavo ankstesniame riaušių bylą nagrinėjančio teismo posėdyje.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teigimu, kaltinamasis privalo dalyvauti nagrinėjant baudžiamąją bylą, tačiau to reguliariai nedaro. Be to, jis nevykdė ir namų arešto sąlygų.

A. Misiūnui už nedalyvavimą šių metų rugsėjo 5, 19, 26 ir spalio 2 bei 3 dienomis vykusiuose teismo posėdžiuose be pateisinančių priežasčių Vilniaus miesto apylinkės teismas yra skyręs baudas, tačiau tai nepadarė teigiamos įtakos. Anot teismo, A. Misiūnas ir toliau demonstruoja nerimtą požiūrį į jo atžvilgiu vykstantį baudžiamąjį procesą.

Teismo teigimu, kadangi kaltinamasis neatvyko į teisiamuosius posėdžius, o jo tiksli buvimo vieta nėra žinoma, darytina išvada, kad jis slapstosi nuo teismo, todėl skelbtina A. Misiūno paieška.

Vilniaus miesto apylinkės teismas taip pat skyrė A. Misiūnui ir kitiems posėdyje nedalyvavusiems kaltinamiesiems baudas. Kikboksininkas nubaustas dar 500 eurų bauda.

A. Misiūnui skyrus suėmimą, paskelbta ir jo paieška. Ją nurodyta vykdyti Šiaulių apskrities policijai.

Rytinio posėdžio metu teismas išklausė dviejų teisiamųjų, prašančių atleisti juos nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Dariaus Virbalo ir Kristinos Baranauskienės artimieji, norintys tapti jų laiduotojais, sakė, kad šie žmonės labai gailisi, atlygins žalą, daugiau nenusikals.

Paskui buvo priimami nauji teisiamųjų prašymai.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo 2021 metų rugpjūčio 10-osios vakarą po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Šioje byloje 27 asmenys pripažinti nukentėjusiaisiais, iš jų 23 – policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai. Keturi nukentėjusieji pareiškė civilinius ieškinius atlyginti neturtinę žalą bendrai 24,5 tūkst. eurų sumai.

Per ikiteisminį tyrimą byloje apklausta daugiau kaip 300 liudytojų, tarp jų – apie 40 Seimo narių. Kaltinimai pateikti 87 asmenims.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų