Rusas, surengęs išpuolius sostinės prekybos centruose, stos prieš teismą

  • Teksto dydis:

Teismui perduota Rusijos piliečio, surengusio du išpuolius prekybos centruose, sukėlusio gaisrus ir sužalojusio žmones, byla.

Kaip antradienį pranešė prokuratūra, R. K. kaltinamas dėl galimo plėšimo, pasikėsinimo nužudyti, sunkaus sveikatos sutrikdymo, turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu bei neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai balandžio 14-osios vakarą apie 21 val. R. K. viename sostinės prekybos centre su savimi atsineštu degiu skysčiu, įtariama, apipylė stelažuose sukrautas prekes ir jas padegė.

Visuotinai pavojingu būdu – sukeldamas gaisrą, kurį gesino ir parduotuvės darbuotojai, ir atvykę ugniagesiai, R. K. sunaikino prekybos centrui priklausantį turtą už daugiau kaip 70 tūkst. eurų.

Sukėlęs gaisrą, jis skubiai iš prekybos centro pasišalino.

Tą patį vakarą, mažiau nei po valandos, R. K. surengė dar vieną išpuolį Vilniaus Lazdynų mikrorajone esančioje parduotuvėje. Įsibrovęs į parduotuvės tarnybines patalpas, kur dvi darbuotojos skaičiavo kasos pinigus, R. K. degiu skysčiu apipylė abi darbuotojas, patalpoje esančius baldus bei ketino patalpą padegti.

Jam pasipriešinusi viena darbuotoja buvo sužeista R. K. atsineštu savadarbiu kardu.

Kilus sumaiščiai, R. K. pagrobė du kasos stalčius, kuriuose buvo virš 4 tūkst. eurų, ir mėgino pasišalinti iš tarnybinių patalpų.

Šiam jo planui nepavykus, jis, kaip manoma, tyčia tarnybinių patalpų koridoriuje sukėlė dar vieną gaisrą bei padegė dalį su savimi turėtų pinigų.

Su savimi atsineštu peiliu R. K. taip pat mėgino sunkiai sužaloti jį bandžiusius sulaikyti tris parduotuvės apsaugos darbuotojus. Vienas apsaugos darbuotojas buvo sunkiai sužeistas, kitiems dviem padaryti nežymūs sveikatos sutrikdymai.

Iš parduotuvės išbėgusį vyrą policijos pareigūnai netrukus sulaikė prekybos centro mašinų stovėjimo aikštelėje. Atlikdami kaltinamojo automobilio kratą, pareigūnai jame aptiko daugiau perdirbtų šaltųjų ginklų: du peilius, kaltą bei kitus ginklus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai balandžio pradžioje Migracijos departamentas Rusijos piliečiui nepratęsė leidimo gyventi Lietuvoje.

Anksčiau skelbta, jog vyrą buvo ruošiamasi deportuoti iš Lietuvos, kadangi jis nesutiko išvykti savo noru. Artimiausiu metu iš Lietuvos turėjo išvykti ir jo žmona. Šeimoje auga du mažamečiai vaikai. Iš Lietuvos turėjo būti išsiųsti visi šeimos nariai.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui. Bylos nagrinėjimo teisme R. K. laukia suimtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių