Rusijos ir Latvijos piliečiai bus teisiami dėl narkotikų kontrabandos

  • Teksto dydis:

Lietuvos teisėsauga baigė ikiteisminį tyrimą, kur Rusijos ir Latvijos piliečiai kaltinami neteisėtu disponavimu dideliu kiekiu narkotikų ir jų kontrabanda.

Kaip ketvirtadienį pranešė Vilniaus apskrities policija, prieš teismą stos trys Rusijos ir vienas Latvijos pilietis.

Bylos duomenimis, Latvijos teritorijoje organizuota grupė gamindavo narkotikus – karfentanilio mišinį, po to kontrabanda jį gabendavo į Lietuvą ir laikė slėptuvėse bei čia pardavinėdavo.

Ikiteisminį tyrimą Vilniaus Kriminalinės policijos pareigūnai pradėjo 2018 metų rugpjūtį, gavę informacijos, kad sostinėje romų tautybės užsienio šalių piliečiai užsiima narkotikų platinimu.

Policijos pareigūnai identifikavo asmenis, užsiimančius narkotinių medžiagų platinimu, ir ėmė juos sekti bei rinkti informaciją apie jų veikas.

Teismas Rusijos piliečiams yra paskyręs kardomąsias priemones – suėmimus, kurios tęsiamos iki šiol. Atliekant ikiteisminį tyrimą su Latvijos teisėsaugos pareigūnais buvo bendradarbiaujama tarptautiniu mastu, Lietuvos bei Latvijos teritorijose buvo atliekami procesiniai veiksmai – kratos, objektų tyrimai, liudytojų apklausos, kurių metu gauta tyrimui reikšmingų duomenų.

Bylą artimiausiu metu planuojama perduoti Vilniaus apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių