Šalčininkų kelio poste sulaikyta daugiau kaip milijono eurų vertės cigarečių kontrabanda

  • Teksto dydis:

Šalčininkų kelio poste sulaikyta daugiau kaip milijono eurų verta baltarusiškų cigarečių kontrabanda, ketvirtadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).

Anot MKT, kartono krovinyje paslėptą kontrabandą muitininkai aptiko praėjusį sekmadienį, kai apie penktą valandą ryto į kelio postą atvažiavo vilkiką „DAF“ vairavęs baltarusis.

Vairuotojas pareigūnams deklaravo tranzitu per Lietuvą į Lenkiją vežantis kartono krovinį, tačiau mašiną apžiūrėjusiems muitininkams kilo įtarimų dėl netvarkingo sukrovimo.

Patikrinus vilkiką rentgeno kontrolės sistema nustatyta, kad kartono viduje buvo išpjautos ertmės, kuriose sukrautos cigaretės.

Iš viso, preliminariais duomenimis, bandyta įvežti apie 308 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“. Jų vertė kartu su privalomais sumokėti mokesčiai viršija 1 mln. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl šios kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas, vėliau, skyrus kardomąsias priemones – piniginį užstatą, dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti, jis buvo paleistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Temide

Temide portretas
Tai ar transportas konfiskuojamas? Sis batkos verslas turetu buti grieztai naikinamas, o tie "vairuotojai-bulbasai" daugiau niekada i Lietuva neileidziami.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių