Iš Santaros klinikų antradienį pabėgusi moteris serga koronavirusu

Antradienį iš Santaros klinikų Infekcinių ligų skyriaus pro langą pasprukusi pacientė serga koronavirusu. Tai Eltai trečiadienį patvirtino Santaros klinikų komunikacijos tarnybos vadovė Jolanta Normantienė.

„Ji serga koronavirusine infekcija, ir ji šiuo metu yra infekcinių ligų centre“, – Eltai teigė J. Normantienė.

Pasak jos, pacientė į klinikas buvo sugrąžinta dar vakar. Jos ligos simptomai, pabrėžė Santaros klinikų komunikacijos tarnybos vadovė, šiuo metu yra lengvi.

„Tai yra lengvai sergantis pacientas, tačiau kol kas ji yra pas mus“, – pridūrė ji.

Policijos duomenimis, 1979 metais gimusi moteris iš infekcinių ligų centro pro palatos langą pabėgo antradienį, apie 16 valandą. Nepraėjus nė valandai policija moterį surado savo bute. Tuomet pabėgusiai moteriai dar nebuvo nustatyta liga.

Kaip BNS informavo Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja, moterį radę pareigūnai su ja kontakto neturėjo, iškvietė medikus, kurie pacientę grąžino į Santaros klinikas.

Policija tuo pačiu pradėjo tyrimą dėl to, kad buvo sukeltas pavojus kitiems asmenims užsikrėsti pavojinga infekcine liga.

Už pabėgimą iš gydymo įstaigos, pagal Baudžiamąjį Kodeksą, moteriai gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas arba areštas.

Vilniaus apskrities policijos atstovės teigimu, netrukus prokurorai turėtų spręsti dėl kardomosios priemonės.

Bet kuriuo metu, paaiškėjus, kad moteris užkrėtė koronavirusu kitus asmenis, tyrimas gali būti perkvalifikuotas – tokiu atveju moteriai grėstų bauda, areštas arba laisvės atėmimas ir trejų metų.


Šiame straipsnyje: koronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacijaLNK1

NAUJAUSI KOMENTARAI

>Žilvinuk Ručiuk< \\\\\.../////

&gt;Žilvinuk Ručiuk&lt;  \\\\\...///// portretas
Tavo pseudonimas, Žilvinas Ručys labai ilgas ir nepatogus:patariu trumpesnį----BET'MENAS.Ką gražiau ir patogiau.

>Žilvinuk Ručiuk< \\\\\.../////

&gt;Žilvinuk Ručiuk&lt;  \\\\\...///// portretas
Tavo ginama "nekalta" mergaitė,bėgdama iš ligoninės 80-čiai žmonių privertė karantinuotis,ir dirbo visų laikų seniausia profesija.Tai žiūrėk,jei bandei jos " nekaltybę" ,susirūpink savo sveikata,Betmane iš Žiegždrių.Galvok,ką kalbi.

vbgtyhju

vbgtyhju portretas
sodint tokią kū-rvą į kalėjimą ir viskas, kiek galit terliotis?
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių