Prokuroras: nors P. Gražulis savo kaltės nepripažino, jis patvirtino bylos aplinkybes

Nors piktnaudžiavimu kaltinamas Seimo narys Petras Gražulis kaltės teisme nepripažino, duodamas parodymus patvirtino svarbias savo bylos aplinkybes, sako prokuroras.

Valstybės kaltintojas Generalinės prokuratūros prokuroras Rolandas Stankevičius ketvirtadienį Vilniaus apygardos teisme pradėjo sakyti baigiamąsias kalbas.

„P. Gražulis, kaltinamas piktnaudžiavimu, nors kaltu nepripažino, patvirtino daug bylai svarbių aplinkybių“, – per teismo posėdį sakė kaltintojas.

Jis mano, kad byloje surinkti įrodymai patvirtina, kad kaltinamasis dalyvavo jam inkriminuojamų nusikaltimų padaryme.

Generalinė prokuratūra kaltina politiką nuo 2015 metų gegužės iki 2017 metų vasario piktnaudžiavus Seimo nario padėtimi, dėl ko žalos patyrė valstybė.

Bylos duomenimis, parlamentaras iš privačios bendrovės „Judex“ galbūt siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą veikdamas šios bendrovės interesais bei neleistinai kišdamasis į kitų valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą. Taip pat jis, anot kaltintojų, siūlė Rusijos pareigūnams duoti pinigų, prašydamas neteisėtai veikti nurodytos bendrovės interesais.

Į Rusiją eksportuojamoje „Judex“ šaldyto maisto produkcijoje Rusijos pareigūnai 2015 metais aptiko listerijos bakterijų.

Kaltinamajame akte rašoma, kad Seimo narys padėjo tvarkyti bendrovei „Judex“ su tuo susijusias problemas: ne kartą skambino Lietuvos ir Rusijos pareigūnams, ragino duoti kyšius, prašė pažeisti galiojančias tvarkas.

P. Gražulis teigia, kad triukšmas dėl „Judex“ koldūnuose rastų listerijos bakterijų ir baudžiamoji byla pradėta siekiant jį eliminuoti iš politikos.

P. Gražulis tvirtino kaip Seimo narys rūpinęsis ne tik „Judex“, bet ir kitų Lietuvos bendrovių interesais. Tarp tokių įmonių jis paminėjo „Agrovetą“, Klaipėdos rajono turgų, „Klaipėdos mėsą“.

Politikas teismui tvirtino, kad jo iniciatyva Seimo narių delegacija lankėsi įmonėje „Agrovet“, dėl jos problemų surengtas Aplinkos apsaugos komiteto posėdis, ten vyko aplinkos ministras ir pan.

Anot politiko, ir šiuo metu yra mažiausiai trys įmonės, kurių interesais jis rūpinasi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką gi

Ką gi portretas
Jeigu "Generalinė prokuratūra kaltina politiką nuo 2015 metų gegužės iki 2017 metų vasario piktnaudžiavus Seimo nario padėtimi, dėl ko žalos patyrė valstybė." nustatė kad patirta žala valstybei, tai kiek "penkmečių" reikia, kad būtų nustatytas jos dydis?

Anonimas

Anonimas portretas
sukcius seimo,

kaunietis

kaunietis portretas
Apkalta sitam dazytam koldunu gamintojui ir apseklintojui uz pastovu melavima ir ne tik...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių