Informacija iš savivaldybės: jau kelios dienos dingusi paauglė

Sostinės policijai aiškinantis galimą nepilnametės pagrobimą, miesto savivaldybė teigia renkanti informaciją apie galėjusius dingti vaikus.

Savivaldybės duomenimis, į globos įstaigas buvo negrįžusios dvi paauglės, bet jų pasigesta anksčiau.

Vėliau pranešta, kad su viena paaugle, dingusia sausio 10 dieną, pavyko susisiekti ir nustatyti, kad ji yra saugi.

Savivaldybė teigia neturinti informacijos, kad dingimas būtų susijęs su policijos tiriamu pagrobimu.

Vilniuje yra likę vieni vaikų globos namai iš anksčiau veikusių ketverių, juose visi auklėtiniai yra saugūs ir vietoje, nė vieno vaiko nepasigesta ir juos globojančiose šeimose.

Iš nevyriausybinių organizacijų gauta informacija apie dvi prieš kelias dienas pabėgusias penkiolikmetes.

Vienai iš jų atsiradus, vis dar ieškoma merginos, kuri sausio 12 dieną išėjo ir negrįžta į globos įstaigą Šiauliuose, į kurią ji iš Vilniaus buvo perkelta lapkričio mėnesį. Įtariama, kad ji galėjo pabėgti pas mamą į Vilnių. Apie šį įvykį ketvirtadienį pranešė ir Šiaulių apskrities policija.

Pasak Vilniaus savivaldybės, ketvirtadienį dėl šių įvykių į policiją kreiptasi pakartotinai, kad pareigūnai turėtų visą informaciją.

Savivaldybė BNS taip pat anksčiau informavo, jog yra lankomos socialinės rizikos šeimos, mokyklos taip pat renka informaciją, apie ketvirtadienį neatėjusius ir nelankančius mokyklos vaikus.

„Savivaldybė dalyvauja paieškos procese. Socialiniams darbuotojams, kurie dirba su šeimomis, patiriančiomis socialinės rizikos veiksnius, ir auginančius panašaus amžiaus mergaites, pavesta susisiekti ir aplankyti šias šeimas ir teikti informaciją“, – teigiama BNS atsiųstame atsakyme.

Ketvirtadienio naktį vienoje globos įstaigoje buvo pasigesta auklėtinės, tačiau ji buvo surasta ir jau yra namuose. 

Jokios įtartinos ar nerimą keliančios informacijos, kuri galėtų būti susijusi su policijos atliekamu tyrimu, pasak savivaldybės, kol kas nebuvo gauta.

Trečiadienį Vilniuje gavus pranešimą apie galimai pagrobtą mergaitę pradėtas ikiteisminis tyrimas, jos intensyviai ieškota visą ketvirtadienio naktį, bet iki šiol policija teigia nenustačiusi nei vaikų dingimo atvejų, nei savo vaikų pasigedusių tėvų.

„Facebook“ grupės „Reidas Vilniuje“ nuotr.

Apie 19 val. 14 min. pranešta, kad Vilniuje, Sausio 13-osios gatvėje, į nenustatytos markės sidabrinės ar geltonos spalvos automobilį užsienietiškais numeriais galėjo būti įsodinta apie 11–12 metų mergaitė.

Policija teigia sulaukusi šimtų piliečių pranešimų, informacijos, ji tikrinama, gyventojų prašoma ir toliau kreiptis. Galimo įvykio vietą ketvirtadienį apžiūri policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, apklaustos kelios dešimtys liudytojų.

Pareigūnai taip pat ragina kreiptis visus mačiusiuosius ką nors įtartina Sausio 13-osios gatvėje nuo 18.50 val. iki 19.15 val.

Prašoma vaizdo registratorių medžiagą išsaugoti ir susisiekti su policijos kontaktiniu asmeniu. Pareigūnai susisieks su pranešėjais. Kontaktinis policijos asmuo: Eglė Šut, tel. Vilniuje 271 5060, arba el. paštu: egle.sut@policija.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių