Sulaikyta milžiniška narkotikų kontrabanda: vertė gali siekti 1 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Vilniaus policijos kriminalistai sulaikė didelę narkotikų kontrabandą iš Nyderlandų, iš viso – apie 80 kilogramų ekstazio, amfetamino, kokaino, ir juos per valstybės sieną gabenusį bei dar vieną asmenį.

Kaip antradienį pranešė Vilniaus policija, operacija įvykdyta lapkričio viduryje, o bendra sulaikytų narkotikų vertė juodojoje rinkoje gali siekti daugiau nei milijoną eurų.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus duomenų, kad du Vilniuje gyvenantys asmenys dideliais kiekiais organizuoja narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabandą iš Nyderlandų į Lietuvą.

Pasak policijos, tik kirtęs Lenkijos ir Lietuvos sieną, buvo sulaikytas asmuo, vairuojantis lengvąjį automobilį – kratos metu buvo išimta apie 40 kilogramų ekstazio tablečių, apie 37 kilogramai amfetamino, apie 2,5 kilogramo kokaino.

Vilniuje taip pat buvo sulaikytas ir šią nusikalstamą veiką organizavęs asmuo. Po sulaikymų buvo atliktos kratos abiejų sulaikytų asmenų gyvenamosiose vietose, jų naudojamose transporto priemonėse.

Pasak policijos, sulaikytieji priskiriami Vilniaus apskrityje veikiančioms organizuotoms nusikalstamoms struktūroms, jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinės ir psichotropinės medžiagos kiekiu bei jų kontrabandos.

Teismas jiems skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams. Nusikalstamos veikos, kurių padarymu yra įtariami sulaikytieji, priskiriamos prie sunkių ir labai sunkių nusikaltimų, už jas numatyta ilgalaikė laisvės atėmimo bausmė nuo 10 iki 15 metų.

„Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai toliau aiškinasi kiekvieno asmens vaidmenį, organizuojant ir vykdant narkotinių medžiagų kontrabandą, taip pat prie šios nusikalstamos veikos prisidėjusius kitus asmenis, todėl sulaikomų asmenų gali būti ir daugiau“, – teigia policija.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lyberastų partijos Seime

Lyberastų partijos Seime portretas
Prarado milžiniškas lėšas iš savo rėmėjų?

skiep

skiep portretas
nieko,tuoj Morgana prastums istatyma ir narkotikai bus grazinti,nes jie ne pardavimui o savo reikmems.

Mari

Mari portretas
Dabar gwrai pasedės,kokia 20m.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių