Sulaikyti padegėjai, siaubę R. Zabarausko namą: policija nesieja su neapykanta gėjams

Vilniaus policija dėl padegimų sostinės daugiabučiame name, Savanorių prospekte, sulaikė du įtariamuosius.

„Tai nesusiję su neapykanta“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas Saulius Gagas. Viešumoje buvo svarstoma, kad padegimai šiame name ir sostinės senamiestyje gali būti susiję su neapykanta homoseksualiems asmenims. Pareigūnai šią versiją atmeta.

Savanorių prospekte 6 numeriu pažymėtame name, vienoje ir toje pačioje laiptinėje, pastaruoju metu buvo įvykdyti trys padegimai, jų metu buvo padegtos butų durys, nukentėjo ir pati laiptinė.

Ketvirtadienį sulaikyti du įtariamieji, jie policijai žinomi, abu teisti už įvarius nusikaltimus: vagystes, turto sunaikinimą, neteisėtą disponavimą narkotikais, grasinimą nužudyti, sukčiavimus, plėšimą.

Įtariamieji yra 28-erių ir 32 metų amžiaus. Vienas vilnietis, kitas – atvykėlis iš miestelio. Prokuratūra penktadienį kreipėsi į teismą dėl abiejų jaunuolių suėmimo trims mėnesiams.

Policijos departamentas pranešė, kad abiems vyrams teismas skyrė suėmimą 2 mėnesiams.

„Padegimai nebuvo susiję su neapykantos nusikaltimais, tai buvo susiję su nuomojančių asmenų veikla. Nuomininkų veikla, esančiuose tuose butuose“, – sakė S Gagas. Prokuratūra sako, kad padegimai gali būti  susiję su įbauginimu, toje laiptinėje, kur įvykdyti padegimai, kai kurie butai vertėsi trumpalaike nuoma.

Policija žurnalistams patvirtino, kad toje laiptinėje, kur vyko padegimai, buvo asmenų, nubaustų už vertimąsi prostitucija.

Iki šiol žiniasklaidoje buvo keliama versija, kad padegėjų pyktį užsitraukė šiame name gyvenantis režisierius Romas Zabarauskas, po Gėjų lygos būstinės padegimo kaip protesto ženklą savo balkone iškėlęs vaivorykštės vėliavą.

Režisierius socialiniame tinkle padėkojo policijai, sulaikiusiai padegėjus. „Ačiū Lietuvos policija, ačiū visiems palaikiusiems! Sulaikyti du įtariamieji dėl laiptinės, kurioje gyvenu, trijų padegimų. Motyvai, kaip teigia policija, susiję su veikla padegtuose butuose. Vis dar lieka ištirti LGL ir Vladimir Simonko laiptinės padegimus“, – džiugiomis naujienomis pasidalijo žinomas vyras.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nusivyles

nusivyles portretas
Labai aisku kad sitas zmogelis turintis sveikatos problemu nesulaukia meiluziu tai kas belieka daryti iskabino veliavele balkone ir tokiu budu parodo kad norintiems numalsinti meiles protruki sito buto durys visada atviros.Tiktai man labai keista kad sitiem zmogeliam leidziama viesai reklamuoti savo nesveikos orentacijos velavas visur balkonuose laiptinese NET ANT VIENO STIEBO SU VALSYBES VELIAVA. As manau tai didziulis pasityciojimas ir isniekinimais valstybes veliavos.Deje sitai grupeliai zmoniu viskas leidziama LABAI KEISTA

...

... portretas
Tokius iškrypėlius tik išlydytas švinas gydo - paklauskit popiežiaus kai jis atvyks.

nusisavino vaivorykste, kokiu pagrindu?

nusisavino vaivorykste, kokiu pagrindu? portretas
niekam neidomu , nx reklamuojates? susireiksmine nukrypeliai. Melskites JEZUI gal pades pasveikt.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių