Sunkiai suvokiamas „Bolt“ vairuotojo elgesys: sužaloti trys policijos pareigūnai

Antradienį Vilniuje įvyko netikėtas incidentas. Anot policijos, „Bolt“ automobilio vairuotojas smūgiavo pareigūnei, o gaudynių metu buvo sužaloti dar du policininkai. 

Incidentas apie 17.30 val. įvyko Tūkstantmečio gatvėje.

„Pareigūnai pamatė įtartiną automobilį, kuris važiavo šaligatviu. Taip bandė apvažiuoti automobilių spūstį“, – antradienio vakarą portalui diena.lt pasakojo Vilniaus policijos atstovas.

Nežymėtu automobiliu patruliuojantys pareigūnai sustabdė „Bolt“ automobilį, buvo surašytas administracinių nusižengimų  protokolas.

„Pateikiant protokolą vairuotojas smūgiavo ir bandė pasišalinti“, – sakė pašnekovas. Pirminiais duomenimis, uniformuotai pareigūnei kumščiu buvo smūgiuota į veidą. Vėliau policija patikslino, kad pareigūnė sulaukė smūgio į krūtinės sritį.

LNK reportažas:

Po smūgio ir bandymo pasišalinti iš incidento vietos prasidėjo gaudynės ir „Bolt“ automobilis buvo blokuojamas, tuomet sužalojimus patyrė dar du pareigūnai.

„Kai buvo bandoma ištraukti jį iš automobilio, vairuotojas bandė manevruoti. Ar užvažiavo, ar nustūmė (pareigūnus, aut.past.) – tiksliai pasakyti negaliu. Pareigūnai sužaloti gaudynių metu, – toliau pasakojo policijos atstovas. – Nemanau, kad bus sunkūs sužalojimai. Visi trys pareigūnai šiuo metu yra ligoninėje. Tikslių duomenų dar neturime, bet du atvejai bus dėl kojų traumų – nedidelių, paviršinių.“

„Bolt“ automobilio vairuotojas buvo blaivus, jis dėl pareigūnų veiksmų kreipėsi į Bendrąjį pagalbos centrą. 

„Buvo pranešta, kad jį sustabdė nežymėtas pareigūnų automobilis ir prieš jį buvo panaudota jėga“, – policijos atstovas antradienio vakarą nedetalizavo, kokių priemonių buvo imtasi prieš vairuotoją. „Vyksta tyrimas, – teigė pašnekovas. – Dėl priemonių galėčiau tik spėlioti.“

Trečiadienį paskelbtoje Policijos departamento paros įvykių suvestinėje pateikta daugiau detalių apie incidentą.

Persekiojant „Toyota Prius“ automobilį, 50-metis vairuotojas, siekdamas išvengti sulaikymo, pradėjo važiuoti atbulomis ir taranavo Vilniaus apskrities policijai priklausantį tarnybinį automobilį „Renault Megane“. Jį apgadinęs, sustojo kelkraštyje.

Vairuotojo sulaikymo metu pastarasis, siekdamas išvengti sulaikymo, pradėjo važiuoti atbulomis ir atsitrenkė į gale stovintį pareigūnų tarnybinį automobilį „VW Transporter“ ir jį taip pat apgadino. 

„Bolt“ automobilyje keleivių nebuvo, į pavežėjo automobilį buvo įlipę policijos pareigūnai, kurie norėjo agresyvų vairuotoją iš transporto priemonės išstumti.

„Toyota Prius“ vairuotojas uždarytas į areštinę.

Policijos pareigūnai po medikų apžiūros gydomi ambulatoriškai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijai.

„Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius teigė, kad bendrovė dėl šio incidento yra pasirengusi bendradarbiauti su policija.

„Neigiamai vertiname visus atvejus, kai vairuotojai nesilaiko taisyklių ir nepaklūsta teisėtiems pareigūnų reikalavimams, jau nekalbant apie smurtą. Nors daugiau komentuoti apie šį konkretų atvejį negalime, esame pasirengę bendradarbiauti su policija ir pateikti jiems visą turimą informaciją. Vairuotojai, norintys verstis pavežėjo veikla, pagal galiojančią tvarką turi atitikti nepriekaištingos reputacijos reikalavimams. Nors už šią atitiktį atsakingos institucijos, mes remiamės savo turima informacija – gauta iš institucijų, keleivių ir pačių vairuotojų. Jeigu turime pakankamai informacijos dėl netinkamo elgesio, visada blokuojame vairuotojo prieigą prie platformos“, – teigiama portalui raštu pateiktame bendrovės atsakyme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zinant,

Zinant, portretas
kaip atvirai neteisetai ir arogantiskai elgiasi pareigunai,tokiu atveju - tik dauges!

o

o portretas
ko gero tai marmalu pasekme ??kaip dar gyvas?=

Sausio 13-tos dalivis

Sausio 13-tos dalivis portretas
Taip ir turi būti, kokia vyriausybė tokie ir piliečiai. Kaip išnaudojami rinkėja. Streikai draudžiami valdžios vagių, kainos kyla, atlyginimai beveik nekyla, tauta yra žeminama. Atėjo laikai kad net elektra negali aprūpinti piliečių valstybės vadovai. Prie Lietuvos sienos stovi galinga elektrinė, bet vadovybė tyčia kankina tautą. Darė perversma Bielarusijoje, kur Landsbergijos protas? Tautai reikia kovoti su netikrais vadovais.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių