„Taško“ savininkei gresia solidi bauda

  • Teksto dydis:

48 metų Šalčininkų rajono Eišiškių seniūnijos gyventojai už neteisėtą prekybą alkoholiu pradėta administracinė teisena. Jos namuose rasta ir paimta net 213 l įvairaus alaus, taip pat 3 l neaiškios kilmės brendžio.

Sausio 14 d. Šalčininkų policijos pareigūnai netikėtai apsilankė Šalčininkų rajone, Aklės kaime, pas 48 metų vietos gyventoją. Ji Šalčininkų pareigūnams gerai žinoma kaip ieškanti galimybių bet kokia kaina pasipelnyti iš prekybos alkoholiu. Policinės priemonės metu pareigūnai užfiksavo alkoholio pardavimo faktą, o apsilankę „pardavėjos“ namuose, liko nustebę – namuose rasta ir paimta net 213 l įvairaus alaus, taip pat 3 l neaiškios kilmės brendžio.

Pradėta administracinė teisena dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo (išskyrus energinius produktus ir elektros energiją), laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką, neteisėto vertimosi komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla. „Taško“ savininkei gresia bauda iki 1 100 eurų.

Gyventojų nepakantumas dėl nelegalios prekybos akcizais apmokestinamomis prekėmis dažniausiai susijęs su tuo, kad šeimos nariai, turintys priklausomybę nuo alkoholio ir psichiką veikiančių medžiagų, pirkdami „taškuose“, palieka nelegaliems prekeiviams paskutines šeimos santaupas, parduoda už alkoholį šeimos turtą, atiduoda tėvų šalpos pensiją ir vaikams skiriamų pašalpų lėšas. Todėl šiuo atveju policijos ir gyventojų pastangos ir interesai sutampa.

Šalčininkų policija dėkinga visuomenei už aktyvią pagalbą ir vertingą informaciją išaiškinant šiuos teisės pažeidimus ir prašo gyventojų nebūti abejingiems ir apie žinomus panašaus pobūdžio teisės pažeidimus pranešti skubios pagalbos telefonu 112, www.epolicija.lt arba telefonu 8 700 60000.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ariogalos 20

ariogalos 20 portretas
Jau buvau svelniai nusigandes pamaniau kad vel slabodkei kazka pariso oiiii

SCIPAKAS.KAU.

SCIPAKAS.KAU. portretas
Taskia pgiau ne akcizo o y parduotuve ne paskutinius nesa trusus kam rupi.Svarbiausia rykliu gerkles uzkist
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių