Teismas vėl atvers riaušių prie Seimo bylą

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį vėl atvers riaušių prie Seimo bylą – teisėjų kolegija turėtų paskelbti nutartis dėl vienam iš kolegijos narių, teisėjui Mindaugui Striaukui, pareikšto nušalinimo bei kaltinamojo pareikšto nušalinimo advokatui.

Pirmajame bylos posėdyje, vykusiame balandžio 26 dieną, M. Striauko nušalinimo paprašė daugiau nei 50 kaltinamųjų.

Nušalinimo pareiškimą pirmasis išdėstė kaltinamasis Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas, jam pritarė kitas kaltinamasis Andrejus Lobovas, o vėliau prie jų prisijungė visi kiti kaltinamieji. Teismui yra perduoti 87 asmenys, dėl įvairių priežasčių tada į teismą neatvyko 16 kaltinamųjų.

Nušalinimo pareiškimą A. Kandrotas motyvavo tuo, kad 2020 metų gegužės 20 dieną teisėjas buvo sulaikytas neblaivus, tačiau išsaugojo darbą.

„Aš nesutinku, kad mane teistų alkoholį vartojantis žmogus, kitų prašau palaikyti mano poziciją, o teisėjui nusišalinti“, – per posėdį sakė A. Kandrotas.

Aš nesutinku, kad mane teistų alkoholį vartojantis žmogus, kitų prašau palaikyti mano poziciją, o teisėjui nusišalinti.

Prieš keletą metų automobilį vairavusiam ir sustabdytam teisėjui M. Striaukui policija nustatė 0,61 promilės girtumą. Po šio įvykio prezidentas Gitanas Nausėda kreipėsi į Teisėjų tarybą dėl patarimo atleisti M. Striauką iš teisėjo pareigų.

Teisėjų tarybos posėdyje M. Striaukas sulaukė palaikymo, o daugelis narių išreiškė abejones, kad jo atleidimas būtų per griežta ir per ankstyva sankcija. Teisėjui tuomet buvo skirtas griežtas papeikimas.

Šioje byloje per ikiteisminį tyrimą byloje buvo apklausta 317 liudytojų, tarp jų – 40 Seimo narių,  27 asmenys pripažinti nukentėjusiais, daugiausiai – policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Bendra fizinių asmenų ir institucijų ieškinių suma siekiant turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo siekia beveik 120 tūkst. eurų.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo 2021 metų rugpjūčio 10-osios vakarą po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio kiemo. Prieš protestuotojus policija panaudojo ašarines dujas, šie savo ruožtu mėtė į pareigūnus akmenis.

Policija pažymi, kad organizuoto mitingo metu ir po jo grupė asmenų „organizavo ir išprovokavo žmonių sambūrį viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip pažeisti viešąją tvarką“, riaušių metu asmenys tai ir darė, panaudojo sprogmenis bei pasipriešino policijos bei Viešojo saugumo tarnybos pareigūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

seip as ne uz celofana

seip as ne uz celofana portretas
bet visai nenoreciau kad lietuvos politika ir ekonomika vairuotu narkonamai alkoholikai giedoriai neturintys nuosavos nuomones ir supratimo...a jie vairuoja... irnetik ka manes neklausia, bet jiems giliai tfu ant mano kaip rinkejo nuomones...... todel galvoju kad teisejas netik ka gali dalivaut teisme bet ir turi imtis veiksmu kad teisemieji uztoleruotu jo teise

izvelgiu problema

izvelgiu problema portretas
jei tokios riauses ir teismai vyktu Baltarusijoj tai susirinktu visos politines teisines hienos ir staugtu ir zviegtu kad dididentus dusina....a del teisiamu lietuviu poxuj... cia gi ne rusus teisia... cia gi demokratija... gerove...laisve... aferistams...nieko asmenisko tisiog gerove politikams

zigmas`

zigmas` portretas
Pripažinkime kad teisėsauga prieš provokatorius yra silpna savo veiksmais būtina su provokatoriais imtis griežtesnių veiksmų
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių