Teismui perduota byla dėl Vilniuje nužudyto vyro ir sužaloto nepilnamečio

  • Teksto dydis:

Teismui perduota byla dėl Vilniuje nužudyto vyro ir sužaloto nepilnamečio, trečiadienį pranešė sostinės policija.

1979 metais gimusiam vyrui pateikti įtarimai dėl bejėgiško asmens nužudymo ir fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Anot policijos, iki teismo kaltinamasis yra suimtas, jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Už tokius nusikaltimus numatyta laisvės atėmimo bausmė iki 20 metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, gavus pranešimą, kad šių metų rugsėjo pabaigoje S. Stanevičiaus gatvėje, namo kieme, pastebėtas einantis vaikinas su durtine žaizda kaklo srityje.

Paaiškėjo, kad nukentėjusysis – nepilnametis, jis gimęs 2002 metais.

„Įvykio aplinkybės buvo labai neaiškios, kadangi nepilnametis dėl patirto didelio išgąsčio negalėjo paaiškinti, kas ir kur atsitiko. Šešiolikmetis vis kartojo, kad reikia gelbėti bute pasilikusį sunkiai sužeistą draugą“, – rašoma policijos pranešime.

Atvykus policijos pareigūnams, nustatyta, kad nepilnametis buvo viename iš Fabijoniškių mikrorajono butų.

„Paaiškėjo, kad bute, kuriame nukentėjusysis buvo su 1996 metais gimusiu draugu, kilo konfliktas ‒ ne mažiau kaip keturiais dūriais į nugarą buvo nužudytas jo draugas, o jis pats – sužeistas“, – teigia policija.

Anot pareigūnų, tik atsitiktinumo dėka sužeistam šešiolikmečiui pavyko pabėgti, palikus sužalotą draugą.

Kriminalistai nustatė, kad buto durys įvykio vietoje buvo užrakintos. Į patalpas patekti padėjo ugniagesiai, kur ant grindų rastas kraujo klane susuktas į patalynę bei užuolaidomis surištas mirusio vyro kūnas su durtinėmis–pjautinėmis žaizdomis nugaroje.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių