Teismui perduota kyšininkavimu kaltinamo buvusio teisėjo S. Lemežio byla

Generalinė prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje buvęs Vilniaus apygardos teismo teisėjas Stasys Lemežis kaltinamas kyšininkavimu, o advokatas Romualdas Mikliušas – prekyba poveikiu.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, teismui perduotos baudžiamosios bylos duomenys leidžia įtarti, kad 2018 metų rudenį bei 2019 metų pradžioje advokatas R. M. bendraudamas su advokatu D. Z. susitarė, kad pastarasis pasinaudos savo pažintimi ar kita tikėtina įtaka tuo metu Vilniaus apygardos teismo teisėjo pareigas ėjusiam S. L. ir už neteisėtą piniginį atlygį paveiks šį teisėją taip, kad jis neteisėtai veiktų dviejų atstovaujamų asmenų interesais.

BNS duomenimis, minimas teisėjas – S. Lemežis, advokatai – Romualdas Mikliušas bei Drąsutis Zagreckas.

Kaip BNS informavo advokatūra, D. Zagreckas jau anksčiau buvo pašalintas iš advokatų sąrašų, sprendimai dėl R. Mikliušo jam tapus kaltinamuoju turėtų būti priimami artimiausiame Advokatų tarybos posėdyje.

Tai jau keturioliktoji byla, atskirta iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo, susijusio su aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų galimai padarytomis korupcinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis.

Pasak prokuratūros, įtariama, kad R. Mikliušas vienu atveju siekė, jog Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija įtariamajam baudžiamojoje byloje pakeistų suėmimą į švelnesnę kardomąją priemonę.

Remiantis kaltinimais, kitu atveju advokatas buvo suinteresuotas, kad teisėjas S. Lemežis patenkintų teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu nubausto asmens skundą ir šią bausmę jam panaikintų.

Bylos duomenimis, R. Mikliušas per du kartus perdavė D. Zagreckui iš viso 9 tūkst. eurų – kaip atlygį už neteisėtą poveikį teisėjui bei teisėjui papirkti skirtą sumą.

Anot teisėsaugos pranešimo, teismui perduotos baudžiamosios bylos duomenys taip pat leidžia pagrįstai įtarti, kad buvęs teisėjas S. Lemežis sutiko iš D. Zagrecko priimti pasiūlytus 3 tūkst. eurų ir 2 tūkst. eurų dydžio kyšius tuo atveju, jei neteisėtus prašymus pavyktų įgyvendinti.

Teismui perduotoje baudžiamojoje byloje S. Lemežis kaltinamas kyšininkavimu, R. Mikliušas – prekyba poveikiu.

D. Zagreckas atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, nes bendradarbiavo su teisėsauga atskleidžiant kitus korupcinius nusikaltimus.

Itin didelės apimties ikiteisminis tyrimas dėl galimos plataus masto korupcijos teisinėje sistemoje pradėtas 2019-ųjų vasarį. Prokuratūros duomenimis, šiuo metu jame yra 25 įtariamieji, tiriama daugiau nei 120 nusikalstamų veikų.

Nuo šio ikiteisminio tyrimo buvo atskirta ir teisminiam nagrinėjimui perduota 14 baudžiamųjų bylų, septynios iš jų šiuo metu nagrinėjamos teisme. Šeši asmenys pripažinti kaltais, jiems skirtos įvairaus dydžio baudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš visa galva

Aš visa galva portretas
Intelektu pranokčiau ne vieną teisėją. Ir jų šuleriškus fokusus bylose greitai perpratau. Visi vienodom formulėmnaudojasi apverčiant bylas aukštyn kojom, teisiant nekaltus žmones. Manipuliacijai ribų nėra tenai, pasako taip kaip putinas pasako panašiai. Kartais net logikos jokios nėra. Bet "teisėjas" pasakė- viskas. Visi turi klausyti. Cirkas tęsiasi. Baisu kas ten vyksta, manipuliantai sėdi, ir daro ką nori tenai. Tai mano nuomonė ( teisiniams šuleriams skiriu).

Teismai

Teismai portretas
Išmanipuliuoja viską byloje kaip nori. Bet kokį reikalą nesunkiai apvers aukštyn kojomis. Nei teismų nei teisingumo jokio LT nėra! Tai mano nuomonė ( teisiniams šuleriams skiriu)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių