Tęsiama 15-mečio paieška: savanoriai susidūrė su nesekmėmis, pareigūnai siunčia svarbią žinią

  • Teksto dydis:

Penktadienį tęsiama savaitgalį Vilniuje dingusio 15-mečio Mykolo Davidonio paieška. Nors tarnybos, artimieji ir savanoriai deda visas pastangas paauglį surasti, iki šiol jos buvo bevaisės.

Socialiniame tinkle „Facebook“ specialiai 15-mečio paieškų koordinavimui sukurtoje grupėje „Mykolo paieška“ ketvirtadienį skelbta, kad penktadienį, vasario 10 dieną, artimieji ir savanoriai didžiausią dėmesį planuoja skirti paieškai Neryje ir jos pakrantėse.

Paieška bus vykdoma pagal specialių žemėlapį, jame nurodyti maršrutai driekiasi  palei Vingio parką, Vilkpėdę, taip pat už parduotuvės „Depo“, esančios netoli Gariūnų.

„Neikite vieni, būkite keliese. Ką nors radus, komanda pasiskirsto – vieni lieka prie radinio, kiti eina pasitikti pareigūnų“, – prašoma savanorių.

„Galėtų kažkas su valtimis nuo Jonavos pusės plaukti per Ruklą, link Vilniaus pusės. Didelė tikimybė, jeigu jis vandenyje, kad kažkas pastebės. Šiuo metu didelės srovės, nereiktų apsiriboti tik Vilniaus rajonu“, – patarė prie įrašo socialiniame tinkle komentavęs Tomas.

„Jonavos Neryje kol kas nieko nesimato nei kemsynuose, nei išsišakojimuose – bent iš miesto pusės, palei pat Nerį kiekvieną dieną ir vakarą vaikštau, o ir daug praeina ten vietinių, tai jeigu kažkas pastebėtų, jau būtu sureaguota žaibiškai pas mus“, – Tomui atsakė Simona.

Didelė tikimybė, jeigu jis vandenyje, kad kažkas pastebės.

Kitame grupės „Mykolo paieška“ įraše rašoma, kad penktadienį planuojama tęsti paiešką judant upės vaga nuo Elektrėnų pusės link Vilniaus. Akcentuojama, kad naujai prie paieškos norintys prisijungti savanoriai susisiektų su Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Reagavimo į ekstremalias situacijas vadove Violeta Masteikiene tel. nr. +37067243565.

„Lenkiu žemai galvą prieš tuos, kurie aukoja ne tik savo laiką, bet ir dronus – jų yra ir paskendusių, ir sulūžusių, bet tos pastangos ne veltui. Dirbame visi dėl vieno bendro tikslo – surasti Mykolą“, – apie savanorių patirtas nesėkmes užsimenama kitame įraše.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams susisiekus su Vilniaus apskrities pareigūnais, šie sakė, kad vasario 10 dieną dirbs pagrindiniame taške – Vilniuje, kur ir startavo M. Davidonio paieška. „Tam tikros zonos aplink Žirmūnų mikrorajoną. Taip pat pareigūnai toliau dirba su visa gaunama informacija – tiek vaizdine, tiek žodine. Atlieka jos tikrinimą“, – kalbėjo Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovas Tomas Bražėnas. Jis patarė nepainioti dviejų skirtingų dalykų – tai, ką daro pareigūnai ir 15-mečio artimiesiems padedantys savanoriai, yra du skirtingi dalykai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Sonata Kukienė sakė, kad šiuo metu tęsti M. Davidonio paiešką ruošiasi Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos ugniagesiai narai. Išvyks du ekipažai su dviem gelbėjimo valtimis ir skenavimo įranga.

„Po pietų, 13–14 val., iš Kauno su kinologu atvyks specialus šuo, matantis ir užuodžiantis per vandenį“, – sakė pašnekovė.

Vilniečio buvo pasigesta šeštadienį vakare. Artimieji per socialinius tinklus paprašė visuomenės pagalbos. Paskutinį gyvą kontaktą penkiolikmetis su draugais turėjo šeštadienį, apie 16 val. prie Vingio kino teatro.

Maždaug po pusvalandžio vaizdo skambučiu bendravo su draugu.  Turimais duomenimis, šeštadienį 16.10 val. vaikinas išlipo iš 4 troleibuso miesto centre, Kražių stotelėje ir nuėjo upės link, buvo prie Operos ir baleto teatro stotelės.

Mačiusių jaunuolį ar žinančių papildomos informacijos prašoma skambinti numeriu +37061216174 arba policijai 112. Planuojančiųjų savarankiškas paieškas prašoma remtis žemėlapiu ir stengtis ieškoti vietose, kurios dar nėra pažymėtos žemėlapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa sakant jau uzknyso!!!!!

Tiesa sakant jau uzknyso!!!!!  portretas
Visi mes zmones, bet blt jau toks jausmas kad jis keršija tėvams slepdamasis, jei atsiras, o taip ir bus, aš tikiu tuo! Uždarykite į durnyna metams minimum!!!!

Psichika veikianciu medziagu poveikis

Psichika veikianciu medziagu poveikis portretas
taip ir vyksta,pasidomekite internete. Pavartoje,meta nuo saves drabuzius,nes atrodo kad labai karsta..

kas jį išrengė ?

kas jį išrengė ? portretas
drabužiai krante....keistoka, šalta - pats nemanau , kad nusirenginėjo ???
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių