Teismas: statomus namus apvogę vyrai turi kalėti

Vilniaus apygardos teismas atmetė už vagystes iš statomų namų nuteistų dviejų vyrų skundus, teismas paliko galioti paskirtas laisvės atėmimo bausmes.

Pernai lapkritį Vilniaus rajono apylinkės teismas Dariui S. skirta dvejų metų ir septynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, ji subendrinta su bausme už kitus nusikaltimus.

Valerijui P. paskirta vienerių metų ir vienuolikos mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Nukentėjusiems abu turės iš viso atlyginti 9,8 tūkst. eurų turtinę ir neturtinę žalą. 

Dėl vienos vagystės šioje byloje nuteista ir moteris, tačiau ji nuosprendžio neskundė.

Vyrai vagystes vykdė išsinuomotais automobiliais BMW ir „Opel Astra“.

2016 metų gruodį pro neaptvertą namo teritorijos dalį pateko prie statomo namo, išlaužė namo lauko duris, sulaužė lauko durų spyną, namo vidaus duris, išlaužė sandėliuko duris su grotomis bei duryse buvusią spyną.

Vagys pagrobė teleskopinį kastuvą, kastuvą sniegui kasti, gulsčiukus, katilo termo reguliatorių, grėblį, kirvius, šakų genėtuvą, sulankstomas kopėčias, plaktukus, kampinį šlifuoklį, elektrines gyvatvorės žirkles, benzininį pjūklą, benzininę žoliapjovę, betono maišyklę, halogenines lemputes, elektros prailgintuvą, kietojo kuro katilą, dulkių siurblį, palapinę, skalbimo mašiną, motorolerį ir kitus daiktus.

Namo šeimininkui buvo padaryta 2625 eurų vertės žala.

2017 metų kovą jie įsibrovė į dar vieną statomą namą. Įlenkę namo vieno plastikinio lango rėmo viršutinę dalį, sulaužę kito plastikinio lango rėmą bei plastikines duris, įsibrovė į namo vidų.

Tačiau vagių laukė nusivylimas – statomame name nerado nieko vertingo.

Vyrai nuėjo prie šalia namo esančio garažo. Išlaužę ant garažo durų buvusią pakabinamą spyną, įsibrovė į garažo vidų, iš kur pagrobė 11 eurų vertės kastuvą, 5 eurų vertės laužtuvą.

Tačiau vėliau jie iš kito statomo namo pagrobė 20 rulonų stogo dangos, taip pat 60 kvadratinių metrų skalūnų dangos, dujinį oro šildytuvą, 2 dujų balionus, elektrinį suktuką, elektrinį pjūklą, 2 perforatorius-suktuvus, grąžtų rinkinį, elektros skydinės dėžutę – iš viso daiktų už 3560 eurų. Daiktus per du kartus išvežė iš nusikaltimo vietos.

Vilniaus apygardos teismas atkreipė dėmesį, kad Dariui S. nusikaltimų darymo metu buvo tik 24 metai, tačiau jis niekur nedirbo, darbo biržoje nebuvo registruotas, praeityje buvo teistas tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje už analogiškų nusikalstamų veikų padarymą, po šių nusikaltimų padarymo taip pat yra teistas už vagystes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių