Pereiti į pagrindinį turinį

Toliau gesinamas gaisras įmonėje „Ecoservice“, Gariūnų gatvė – uždaryta

2023-08-06 05:58

Ugniagesiai jau daugiau kaip parą gesina šeštadienio rytą atliekų rūšiavimo įmonėje „Ecoservice“ kilusį gaisrą, toliau lieka uždaryta sostinės Gariūnų gatvė.

„Gaisras lokalizuotas, o likvidacijos dar nėra, dirba ugniagesiai, devynios autocisternos, vandenvežis, vyksta gesinimo darbai“, – BNS sekmadienio rytą informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Situacijų koordinavimo skyriuje.

Pasak PAGD atstovo, buvo bandyta atidaryti eismą Gariūnų gatve, bet paaiškėjus, kad eismas vis dėlto trukdo gesinimo darbams, gatvė vėl uždaryta.

Sekmadienį po vidurdienio gaisras toliau buvo gesinamas, įvykio vietoje dirbo aštuonios autocisternos, informaciją BNS atnaujino PAGD. Eismas Gariūnų gatve lieka uždarytas, taip pat iš dalies – Oslo gatve. Vykstantiems ta kryptimi policija rekomenduoja vykti aplink per Savanorių prospektą.

Nacionalinis visuomenės centras sekmadienį pakartojo rekomendaciją arti nelaimės vietos esančių gyventojų neiti į lauką, kadangi gaisro padariniai dar nėra visiškai likviduoti.

Gaisras lokalizuotas, o likvidacijos dar nėra, dirba ugniagesiai, devynios autocisternos.

Taip pat specialistai netoli nelaimės vietos gyvenantiems žmonėms nepataria vartoti savo daržuose auginamų daržovių ir vaisių dėl galimos taršos. Tiems, kurie naudoja šachtinio šulinio vandenį, ir toliau rekomenduojama šulinius laikyti sandariai uždengtus.

Šeštadienio rytą kilęs didelis gaisras buvo suvaldytas šeštadienį popiet, tačiau PAGD Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Vidas Kerševičius spaudos konferencijoje įvykio vietoje teigė, kad dėl objekto dydžio gesinimo darbai užtruks, kol gaisras bus visiškai likviduotas.

Sostinės ugniagesių vadovas V. Kerševičius patvirtino, kad pranešimas apie gaisrą buvo gautas šeštadienį 10.23 val., jį gesino didelės ugniagesių pajėgos, bent dešimt autocisternų. Miestas dėl dūmų smarkiai nenukentėjo, nes vėjas juos nešė į kitą pusę. Nukentėjusių žmonių nebuvo.

Gaisro vietoje dirbo aplinkos apsaugos specialistai, anot jų, taršos mastas, aplinkai padaryta žala, taip pat ir tai, ar bendrovė laikėsi saugumo reikalavimų, paaiškės po tyrimų.

P.Peleckio / BNS nuotr.

„Ecoservice“ Gamybos padalinio vadovas Mindaugas Šeštokas šeštadienį pranešė, kad bendrovei priklausančiame rūšiavimo centre užsidegė nepavojingos atliekos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų