Tyrimas: K. Brazauskienės sūnus suko mokesčius nuo valstybės?

  • Teksto dydis:

FNTT baigė tyrimą dėl K. Brazauskienės šeimos turto JAV, įtarimai pareikšti sūnui.

Prezidento Algirdo Brazausko našlės Kristinos Brazauskienės sūnus ir sostinės „Draugystės“ viešbučio vadovas Ernestas Butrimas dėl nekilnojamojo turto operacijų Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) įtariamas apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu.

Įtariama, kad viešbučio vardu įsigijus, o vėliau pardavus nekilnojamąjį turtą Jungtinėse Amerikos Valstijose, į Lietuvos valstybės biudžetą nebuvo sumokėta beveik 40 tūkst. eurų pelno mokesčio, pranešė su Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba atliktą tyrimą baigusi Generalinė prokuratūra.

Pareigūnai vertindami naujienų portale 15min.lt pasirodžiusią informaciją apie galimą neteisėtą praturtėjimą nustatė, kad Vilniuje veikiantis „Draugystės“ viešbutis 2010 metais Floridos valstijoje įsigijo prabangų nekilnojamąjį turtą, o 2013 metais – dar vieną nekilnojamąjį turtą.

FNTT, bendradarbiaudama su JAV partneriais, išsiaiškino, kad 2016 metais abu Floridoje turėti brangūs nekilnojamojo turto objektai buvo parduoti kone dvigubai brangiau ir gautas pelnas siekia daugiau kaip 200 tūkst. eurų.

Anot pranešimo, FNTT atlikto ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių įtarti, kad viešbučio direktorius tyčia nepateikė informacijos ir dokumentų apie nekilnojamojo turto pirkimą ir pardavimą JAV, todėl į viešbučio apskaitą neįtrauktos jokios su tuo susijusios ūkinės operacijos.

Duomenys apie gautą daugiau nei 200 tūkst. eurų pelną Lietuvos mokesčių administratoriui taip pat nebuvo pateikti, todėl išvengta sumokėti beveik 40 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį organizavo Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ko čia stebėtis,vagylė,sukčius buvo mamelė,o ir sūnelis negali atsilikti.Tokį viežbutį nugvelbė,kas padėjo ısigyti,tai mūsų valdininkėliai.Valio viskas juk teisingai,sąžiningai.Kiek dar tokių yra šimtai, jiems viskas leistina,pinigas kalba,pinigas tyli.Tai štai kokią mes turime teisėta Valstybėlę. Gerbiu Landzbergio frazę avinų banda,dar lietuviai nemoka pakovoti už savo šalį.Jiems viskas gerai.Man labai gaila Lietuvos žmonių,kad juos galima paversti nusikaltėliais,žudikais.Tai štai kokia teisinė valstybė.

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip obuolis nuo obels toli nenurėda tai vagys nuo vages neišsiskire!

komentatoriai

komentatoriai portretas
nu tik rasot ka.ca.pi.niais zodziais,o statot is saves lt 'patrijotais'...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių