Vagį ne tarnybos metu sulaikiusiems Lenkijos pareigūnams – Vilniaus kolegų padėka

  • Teksto dydis:

Trys Lenkijos policijos pareigūnai – Mateuszas Nowickis, Bartlomiejus Majsnerowskis, Sebastianas Nowakas – ne tarnybos metu parduotuvėje sulaikė vagį. Antradienį jiems įteiktos vardinės sostinės policijos atminimo dovanos. Vilniaus apskrities policijos viršininkas Saulius Gagas padėkojo kolegoms, kad neliko abejingi daromai nusikalstamai veikai ir sulaikė vagį.

Rugsėjo 16 d. 10.50 val. Vilniuje, Parodų gatvėje, parduotuvėje, Lenkijos policijos pareigūnai pastebėjo nusikalstamą veiką darantį vyrą – pastarasis kėsinosi atvirai pavogti tris butelius degtinės bei du pakelius kavos. Vagį pareigūnai sulaikė ir perdavė į įvykio vietą iškviestiems sostinės policijos pareigūnams.

Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 straipsnio 2 dalį.

Kolegos iš Lenkijos atvyko į Lietuvą rugpjūčio 30-ąją ir talkina sostinės policijos pareigūnams – vykdo užduotis, susijusias su nelegalios migracijos prevencija ir užkardymu: kartu patruliuoja pasienio regionuose, saugo nelegalius migrantus ir atlieka kitą kasdienį policijos pareigūnų darbą.

Lenkijos policijos pareigūnai atvyko su savo šalies policijos automobiliais, tarnybinėmis uniformomis ir kita policijos amunicija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių