Šūviai Vilniaus centre: žuvo žmogus, du pareigūnai – sužeisti

Du pareigūnus Vilniaus centre, netoli Lukiškių aikštės, pašovęs įtariamasis sulaikytas, per incidentą žuvo žmogus.

„Įtariamasis sulaikytas. (...) Du pareigūnai yra sužaloti, mergina į koją, vyras į krūtinę“, – BNS patvirtino Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Pasak jo, per incidentą nušautas apie 70 metų vyras.

„Nušautas vyras, bute rastas negyvas“, – sakė policijos atstovas.

Per šaudynes žuvo advokatas Leonid Pšelincev. Žinią apie advokato žūtį Eltai patvirtino Advokatų tarybos atstovė spaudai Ieva Paliliūnienė.

Ž. Gedvilos/ELTOS, P. Paleckio/BNS nuotr.

„Reiškiame užuojautą šeimai, advokatą pažinojusiems kolegoms. Tai yra skaudi žinia visai advokatų bendruomenei“, – teigė I. Paliliūnienė.

R. Matonio teigimu, sužaloti pareigūnai išvežti į ligoninę.

Anot policijos atstovo, pareigūnai į įvykio vietą iškviesti dėl iškeldinimo iš buto.

Apie incidentą pirmą kartą pranešta apie 11 valandą, tuomet policija dar teturėjo informaciją apie vieną sužeistą pareigūną.

Pareigūnų būklė kol kas išlieka neaiški, kaip ir tiksli incidento vieta. Įtariamasis nusikaltimu buvo užsibarikadavęs bute.

Ž. Gedvilos/ELTOS, P. Paleckio/BNS nuotr.

Įvykio vietoje ir aplink stovi apie dešimt policijos automobilių su įjungtais švyturėliais, budi kelios dešimtys pareigūnų, dalis jų – su automatiniais ginklais, sakė įvykio vietoje esantis BNS korespondentas.

Pareigūnai yra uždarę eismą dalyje Vasario 16-osios, Šermukšnių ir kitų aplinkinių gatvių.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla kol kas atsisakė komentuoti situaciją, jis BNS nurodė atvykęs į įvykio vietą.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė su policijos generaliniu komisaru situaciją žada pakomentuoti 13 valandą ministerijoje.

Lukiškių aikštėje ketvirtadienį organizuojamas išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose.

Ž. Gedvilos/ELTOS, P. Paleckio/BNS nuotr.

Kaip BNS nurodė Vyriausioji rinkimų komisija, dėl incidento balsavimo procesas nėra stabdomas.

Vidurdienį Lukiškių aikštėje balsuoti planavusi premjerė Ingrida Šimonytė perkėlė balsavimo vietą į Vilniaus miesto savivaldybę, pranešė Vyriausybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zmogus yra laisvas ir nelieciamas

zmogus yra laisvas ir nelieciamas portretas
savo laisve ginti turi teise kiekvienas

Tvarka bus.

Tvarka bus. portretas
Tegul anstoliai ir kiti teisėtvarkininkai daugiau savivaldžiauja,tai ne vienam patriotui trūks kantrybė. Kai pamatai patruliuojančias poras,iškart kyla dviprasmiškos mintys.Iš kur surinktos tos kaimo fėjos,su pigiai priklijuotom blakstienom ir nagais ilgumo,kaip kalnų stambiausio erelio?!

Policininkai bijo

Policininkai bijo portretas
Štai jums ir rezultatas.kada policininkas bijo šaudyti,tuomet nukenčia ne tik patys,bet ir kiti asmenys.Tai jau dabar gal prokuroras nekaltins policininkų,kad nešovė į nusikaltėlį?
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių