Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus rajone sulaikyti cigarečių kontrabandininkus reketavę asmenys

2014-03-04 12:35
BNS inf.
Shutterstock nuotr.

Keturi asmenys persirengdavo policijos pareigūnais ir stabdydavo cigarečių kontrabandininkų automobilius, paskui imdavo kyšius ir neva konfiskuodavo nelegaliai gabentus rūkalus. Paaiškėjo, kad tarp įtariamųjų - du krašto apsaugos sistemos darbuotojai, pranešė policija.

Pernai lapkričio 14 dieną Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai, gavę informacijos apie galimą Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų kyšininkavimą Vilniaus rajone, Mickūnuose, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo.

Šiemet vasario 25 dieną Imuniteto skyriaus pareigūnai sulaikė ir uždarė į areštinę įtariamuosius: Lietuvos krašto apsaugos ministerijos Mokomojo pulko Aprūpinimo kuopos Transporto būrio II Transporto skyriaus vairuotoją R.R., gimusį 1991 metais. Sulaikytas ir Vilniaus rajono gyventojas M.R., gimęs 1982 metais.

Šių asmenų namuose atliktos kratos. Sulaikytiesiems įteikti pranešimai apie įtarimus dėl sukčiavimo ir valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens vardo pasisavinimo.

Vėliau tokie pat įtarimai įteikti ir į Imuniteto skyrių pristatytiems Lietuvos krašto apsaugos ministerijos Gedimino štabo bataliono Garbės sargybos kuopos V Garbės sargybos būrio I Garbės sargybos skyriaus vyr. šauliui V.R., gimusiam 1987 metais, ir vilniečiui P.D., gimusiam 1981 metais.

Pareigūnai nustatė, kad ši asmenų grupė, įtariama akcizais apmokestinamų prekių (kontrabandinių cigarečių) pardavimu, persirengę galbūt panašia į policijos pareigūnų uniforma ir naudodami savadarbius mėlynos ir raudonos šviesos signalus, sustabdė nelegalių prekių gabentojo automobilį, pareikalavo ir paėmė kyšį bei „konfiskavo" kontrabandines cigaretes: 500 pakelių cigarečių NZT ir „Minsk".

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokuroras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų