Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje nuteisti nelegalų iš Afganistano gabentojai

2013-11-15 20:00
BNS inf.
policija.lt nuotr.

Vilniaus apygardos teismas laisvės atėmimo bausmėmis nuteisė nelegalų iš Afganistano gabenimo per Lietuvos valstybės sieną organizatorius.

Visagine gyvenantis Kirgizijos pilietis Shavkatjonas Ibragimovas (Šaukadžonas Ibragimovas) nuteistas kalėti septynerius metus, o vilnietė Regina Volodina pataisos namuose praleis pusantrų metų.

Pasak teismo, dar keturi asmenys - Valentina Rybina, Konstantinas Šipulinas, Jevgenijus Guselnikovas ir Aleksandras Zubkovas - nubausti laisvės apribojimu dvejų metų laikotarpiui, jie įpareigoti naktimis būti namuose.

Š.Ibragimovui už piniginį atlygį talkino R.Volodina - ji surado butą afganistaniečiams paslėpti. Ji taip pat padėjo nelegalus gabenti per valstybės sieną iš Lietuvos į Lenkiją.

2011 metų rugpjūčio 16-osios naktį Šalčininkų rajone keturi Afganistano piliečiai neteisėtai parėjo Lietuvos sieną.

Š.Ibragimovas sutarė su K.Šipulinu, jog šis už 1 tūkst. eurų atlygį užsieniečius nugabens į Vokietiją. Rugpjūčio 19-osios naktį vyras į savo automobilį susodino keturis afganistaniečius ir vežė juos Lenkijos link, tačiau Kalvarijos savivaldybės teritorijoje, juos sulaikė sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

Bylos duomenimis, rugpjūčio 26-osios naktį Šalčininkų rajone valstybės sieną iš Baltarusijos neteisėtai perėjo dar keturi afganistaniečiai.

Š.Ibragimovas bei R.Volodina gavo nurodymą kuriam laikui juos paslėpti bei surasti vairuotoją, kuris nelegalus nuvežtų į Vokietiją. Tuo tarpu V.Rybina sutiko už 50 litų atlygį laikinai priglausti užsieniečius savo bute Vilniuje.

Taksi automobiliu nelegalai iš Gariūnų turgavietės buvo nugabenti į konspiracinį butą Naujamiesčio rajone, Vilniuje, ir jame užtruko iki vėlumos. Su J.Guselnikovu buvo sutarta, kad šis už 800 eurų Afganistano piliečius nuveš į Vokietiją.

Tą pačią naktį atvykęs prie nelegalų prieglobsčiu tapusio buto J.Guselnikovas susodino juos į automobilį ir pajudėjo Lenkijos link. Tačiau kelionės tikslo nepasiekė -– rugpjūčio 27-osios naktį apie 23.30 val. automobilį Lazdijų rajone sulaikė Lietuvos pasienio pareigūnai.

Vienam iš sulaikytų afganistaniečių savavališkai pasišalinus iš pabėgėlių centro, rugsėjo 9-osios naktį Š.Ibragimovas už 300 eurų sutarė su A.Zubkovu, jog tas nors vieną bėglį nuveš į Vokietiją. A.Zubkovas iš Vilniaus geležinkelio stoties nelegalą neteisėtai nugabeno į Lenkiją, kur rugsėjo 10-osios vakare ties Augustavu juos sulaikė šios šalies pasieniečiai.

Kaltinamųjų parodymus teismas vertino kaip savarankišką įrodymų šaltinį, gretindamas juos su kitais byloje esančiais ir ištirtais įrodymais - liudytojų parodymais, rašytiniais įrodymais, duomenimis, gautais atlikus slaptą pokalbių kontrolę.

"Išnagrinėti įrodymai patvirtina, kad kaltinamieji padarė nusikalstamas veikas teismo nustatytomis aplinkybėmis" - rašoma paskelbtame Vilniaus apygardos teismo nuosprendyje.

Kirgizijos pilietybę turintis, Visagine gyvenantis 39 metų Š Ibragimovas prieš dešimt metų Lietuvoje nuteistas už tyčinį nužudymą. Jis savo kaltę nelegalų gabenimo byloje neigė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų