Vokiečių aviganė susekė kontrabandinių cigarečių krovinį: gabentojas spėjo pasprukti

  • Teksto dydis:

Talkinami tarnybinės vokiečių aviganės Norikos miške prie sienos su Baltarusija Varėnos pasieniečiai aptiko 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Juos likimo valiai paliko išsigandęs gabentojas.

Trečiadienį miške ties Šalčininkų rajono Stakų kaimu patruliavę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai iš toli pastebėjo įtartiną asmenį, kuris greitai pasišalino miško masyve. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija – maždaug kilometras.

Iškart buvo blokuoti aplinkiniai keliai, į įvykio vietą atvyko kaimyninės Tribonių pasienio užkardos kinologas su tarnybine dvejų metų vokiečių avigane Norika.

Keturkojė nesunkiai užuodė pėdsakus ir paieškos grupę nuvedė maždaug 500 metrų į mišką. Vokiečių aviganės padedami, Varėnos pasieniečiai čia aptiko keturis ryšulius, apvyniotus polietileno plėvele. Juose buvo 2 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk 5 Super Slims“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Keturkojei dar kartą buvo duota komanda patikrinti vietovę, tačiau daugiau nieko įtartino neaptikta. Valstybės sienos pažeidimas nenustatytas.

Neabejojama, kad iš Baltarusijos pusės į Lietuvos teritoriją įmestus ryšulius ketinta gabenti į šalies gilumą, bet nešikas spruko išsigandęs atvažiuojančių pasieniečių.

Dėl šio įvykio pradėta administracinės bylos teisena. Cigaretės saugomos G. Žagunio pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių