Vokietijos maisto pramonės ministras griežtai sukritikavo šalies maisto gamintojus, kurie faktiškai ignoravo dar 2018 m. pasiektą susitarimą radikaliai sumažinti maisto prekėse druskos, cukraus ir riebalų kiekį, praneša LNK.
Tikriausiai ne kartą yra tekę išmesti drabužį, nes nesugebėjote išvalyti jame esančios dėmės? Kad ir kaip tobulėtų tekstilės pramonė ir cheminių valiklių gaminiai, dėmės audiniuose vis dar yra galvos skausmas daugeliui.
Bendrovė „Klaipėdos vanduo“, skatindama įmonių socialinę atsakomybę, ragina skystas atliekas, t.y. aliejų ir riebalus, tvarkyti atsakingai. Nuo šių metų lapkričio 1 dienos iki kitų metų vasario 1 dienos visos į didžiausią Klaipėdos nuotekų valyklą atvežtos riebalų atliekos, t.y. vykdant veiklą panaudotas aliejus ir riebalai, bus priimamos nemokamai. Šia akcija bendrovė „Klaipėdos vanduo“ ragina įmones prisidėti prie tvaraus verslo ir žengti žingsnį draugiško aplinkai miesto kūrimo link.
Viena didžiausių Lietuvoje duonos kepyklų „Vilniaus duona“ bei riešutų ir džiovintų vaisių prekybos bendrovė „Arimex“ mažins cukraus, druskos ir riebalų kiekį produktuose – bendrovės penktadienį pasirašė tai numatantį susitarimą.
Tyrimas parodė, kad 2017 metais viena iš penkių mirčių pasaulyje buvo susijusi su prasta mityba. Per didelis cukraus, druskos ir perdirbtos mėsos vartojimas kasmet pražudo milijonus žmonių, skelbia BBC.
Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pirmadienį pasirašė susitarimus su maisto produktų gamintojais dėl savanoriško cukraus, druskos, riebalų kiekių mažinimo jų gaminamoje produkcijoje, siekiant užtikrinti geresnę ir sveikesnę jų sudėtį.
Įprasta manyti, kad riebalai – blogis, kuris ne tik gadina mūsų išvaizdą, bet ir kenkia sveikatai. Tačiau ar žinote, kad riebalai – viena iš pagrindinių mūsų organizmo maisto medžiagų, ir jie mums būtini?
Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ragina visas valstybes per artimiausius penkerius metus pasiekti, kad maistui gaminti nebūtų naudojami dirbtiniai transriebalai.
Žiniasklaidos priemonės mėgsta pateikti istorijų, kurios prikausto visų dėmesį, griauna įsitvirtinusią nuomonę ir neigia tai, kas visiems seniai žinoma. Kalbant apie sveikatą, itin daug dėmesio sulaukia teiginiai, kad sotieji riebalai visgi nesukelia koronarinės širdies ligos ir kad įvairūs aliejai, kuriuos lig šiol buvo raginama vartoti, kaip tik gali ją sukelti.