Atskleis vitražo paslaptis

Šeštadienį stiklo ir vitražo galerijoje-dirbtuvėje "Vitražo manufaktūra" bus pristatomi senieji amatai.

Per mokomąjį pažintinį renginį bus supažindinama su stiklo ir vitražo istorija, klasikine ir moderniosiomis vitražo technikomis, taip pat vyks kūrybinės praktinės pamokėlės, per kurias dalyviai turės galimybę išbandyti vitražo meną ir amatą bei susikurti po stiklo darbelį.

Galerija-dirbtuvė "Vitražo manufaktūra" aktyviai vykdo Vilniaus miesto savivaldybės Dailiųjų amatų, etnografinių verslų ir mugių programą, čia vyksta vitražo ir stiklo meistrų parodos, saugomi ir eksponuojami garsiausių Lietuvos vitražo meistrų Algimanto Stoškaus, Konstantino Šatūno, Kazio Morkūno, Henriko Kulšio eskizai, darbų projektai ir vitražų fragmentai.


Vieta: "Vitražo manufaktūra" (Stiklių g. 6).

Laikas: spalio 3 d. (šeštadienis):

10–12 val. supažindinimas su stiklo istorija nuo Egipto iki Lietuvos, taip pat su vitražo senąja mokykla Lietuvoje jos klestėjimo laikotarpiu.

12–13 val. pristatomos vitražo kūrimo technikos (klasikinė, tiffany, moderniosios), metodika (darbo etapai), priemonės (rėžtukai, šablonai, geležies oksidas, glazūros ir t. t.).

13–14 val. ekskursija po galerijos XVI a. rūsius.

14–16.30 val. praktiniai stiklo pjovimo ir komponavimo užsiėmimai (stiklo darbelių kūrimas, padedant profesionaliam vitražo dailininkui: idėja, eskizas, stiklo pjovimas, dėliojama kompozicija, darbelio kepimas krosnyje).

16.30–17.30 val. vitražo meistro darbo demonstravimas rūsiuose.

17.30–18 val. diskusija su projekto dalyviais apie įgytas žinias ir patirtus įspūdžius per vitražo kūrimo pamoką.

Kaina: nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių