Kaune apžvelgtas šalies jaunimo futbolo sezonas

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Kaune vykusiame išplėstiniame Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijos (LVJFA) narių susirinkime aptarti praėjusio sezono rezultatai, problemos bei išsakyti pasiūlymai ir pageidavimai.

Pasak Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pranešimo, šalies jaunimo futbolo treneriai bei sporto mokyklų atstovai diskutavo apie ką tik pasibaigusį pirmąjį elitinės jaunių (iki 18 metų; U-18) lygos sezoną. Šalies stipriausio jaunimo futbolo čempionato medalius išsidalino geriausios elitinės U-18 (gimusių 1996-1998 metais) ir U-16 (gimusių 1999-2000 metais) lygų ekipos, o rezultatyviausi žaidėjai bus pagerbti iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje.

Elitinės U-18 lygos paskutiniame ture šiauliečiai ir kauniečiai išvykose įveikė savo varžovus, tačiau Saulės miesto atstovai išsaugojo 4 taškų persvarą ir triumfavo debiutiniame čempionato sezone. Šiauliečiai iškovojo galimybę pasirodyti UEFA jaunių lygos atrankoje.

Birželio pradžioje paaiškėjo bei Lietuvos elitinės U-16 lygos nugalėtojai. Nacionalinės futbolo akademijos auklėtiniai (NFA-2000) 26-ame ture sutriuškino šiauliečius ir tapo nebepavejami Vilniaus FM "Ateities" ir Vilniaus FM komandoms.

Sėkmingai startavusios elitinės jaunių lygos restruktūrizacija tęsis ir toliau. Naujame sezone startuos jau U-19 (gimę 1995-1997 metais) ir U-17 (1998-2000) lygos. Lygos tikslas išlieka toks pat - sudaryti sąlygas jauniesiems futbolininkams žaisti tarp geriausiųjų ir juos vėliau atvesti į profesionalų futbolą.

Susirinkime taip pat buvo apžvelgti Lietuvos jaunimo U-19 ir U-17 rinktinių rezultatai bei perspektyvos.

Vytauto Vaškūno treniruojama U-19 rinktinė Lietuvoje vykusioje atrankoje į Europos čempionatą pademonstravo charakterį ir neblogą žaidimą. Šios savybės leido užimti grupėje antrą vietą ir žengti į elitinį etapą, kuriame buvo aplenkti turnyro šeimininkai švedai.

Šiais metais U-19 rinktinė, treniruojama Dariaus Butkaus, laimėjo Estijoje vykusias Baltijos taurės varžybas ir toliau sėkmingai tęsia pasiruošimą Portugalijoje vyksiančiam atrankos etapui.

Lietuvos U-17 rinktinės pasirodymas Europos čempionato atrankoje nebuvo toks sėkmingas, kokio daugelio tikėjosi, tačiau šiemet Roko Garasto treniruojama komanda intensyviai ruošiasi Liuksemburge vyksiančioms atrankoje į Europos čempionatą kovoms.


Šiame straipsnyje: futbolassportasLFF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių