Afganistane atakuotas Jungtinių Tautų biuras

Afganistano vakaruose trys savižudžiai mirtininkai, vilkintys policijos uniformas ir burkas, šeštadienį atakavo Jungtinių Tautų biuro pastatą Herate, pranešė vietinės policijos ir JT pareigūnai.

Tarp JT tarnautojų nukentėjusiųjų nėra, sakė agentūrai AFP Herato provincijos policijos viršininko pavaduotojas Delawaras Shahas Delawaras po reido, kuriuo kaltinami Talibano kovotojai.

"Vienas mirtininkų nukreipė savo sprogmenų prikrautą automobilį į užpakalinius komplekso vatus. Kiti du užpuolikai po sprogimo mėgino įsiveržti į vidų, bet buvo nukauti sargybos ir policininkų", - nurodė jis.

"Šiuo metu mes apieškome kompleksą, kad įsitikintume, jog viduje nėra pasislėpusių užpuolikų, - paaiškino jis ir pridūrė: - Per išpuolį nebuvo jokių saugumo pajėgų ar JT tarnautojų aukų".

JT pareigūnai Kabule ir Herate patvirtino, kad išpuolis buvo ir kad tarp JT tarnautojų žuvusiųjų ar sužeistųjų nėra; visi spėjo nueiti į slėptuvę.

Minimas išpuolis prasidėjo netrukus po vidurdienio apie 12 val. 30 min. vietos (11 val. Lietuvos) laiku.

Agentūros AFP reporteris, esantis Herate, pranešė girdėjęs šūvis ir sprogimus sklindančius iš pastatų komplekso, esančio už 8 kilometrų nuo miesto centro. Įvažiavimo vartai apgriauti - matyt sprogus užminuotam automobiliui, kurio liekanos guli šalia vartų, aplink išmėtytos žmogaus kūno dalys, spėjama, jog tai buvo savižudis mirtininkas.

JT pagalbos misijos Afganistane (UNAMA) atstovas spaudai Henri Burgardas sakė, kad užpuolikai buvo pėsti. "Į mus buvo paleistos raketos ar minos, šaudyta iš šaunamųjų ginklų", - pasakojo jis.

Talibano atstovas Yousufas Ahmadi telefonu iš nenustatytos vietovės patvirtino, jog UNAMA biurą Herate atakavo talibai.


Šiame straipsnyje: Afganistanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių