Pereiti į pagrindinį turinį

Atsistatydino arabų naujienų televizijos „al Jazeera“ vadovas

2011-09-21 13:54
Atsistatydino arabų naujienų televizijos „al Jazeera“ vadovas
Atsistatydino arabų naujienų televizijos „al Jazeera“ vadovas / Scanpix nuotr.

Arabų palydovinės naujienų televizijos "al Jazeera" vadovas Wadah Khanfaras antradienį pasitraukė iš posto, kuriame dirbo aštuonerius metus, užleisdamas vietą vienam Kataro valdančiosios šeimos nariui, pranešė bendrovė.

„Kurį laiką kalbėjau apie savo norą pasitraukti iš valdybos pirmininko posto, - W.Khanfaras rašo “al Jazeera„ tinklalapyje. - Jis (posto perėmėjas) maloniai išreiškė supratimą ir priėmė mano sprendimą.“

„Visuomenė tikriausiai abejojo, ar “al Jazeera„ išpildys savo pažadą dėl nepriklausomos žurnalistikos... Sugebėjome ją maloniai nustebinti, pranokdami visus lūkesčius“, - W.Khanfaras pareiškė dviejų puslapių atsisveikinimo laiške savo darbuotojams.

W.Khanfaras buvo paskirtas „al Jazeera“ vadybos direktoriumi 2003 metais, o vėliau paaukštintas į generalinio direktoriaus postą.

Jį pakeis šeichas Ahmadas bin Jasemas bin Muhammadas al Thani, kuris patirties šioje srityje įgijo dirbdamas Prancūzijoje ir Jungtinėse Valstijose. Šis Kataro aristokratas studijavo Imperijos koledže Londone ir Carnegie-Mellono universiteto Tepperio verslo mokykloje Jungtinėse Valstijose.

W.Khanfaras atsistatydino tuo metu, kai vyriausybių paslaptis viešinantis tinklalapis „WikiLeaks“ paskelbė vieną JAV diplomatinio susirašinėjimo dokumentą, rodantį, jog „al Jazeera“ vadovas sutiko pakeisti televizijos svetainės turinį, kai to paprašė Vašingtonas.

JAV ambasados Dohoje pasiųstame pranešime nurodoma, jog W.Khanfaras sutiko „sušvelninti“ ginčytiną turinį savo televizijos tinklalapyje ir pažadėjo „pašalinti jį per 2-3 dienas“.

Šį dokumentą, kuris buvo išsiųstas pernai, „WikiLeaks“ paviešino rugpjūčio 30 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų