Britai bijo M.Kadhafio keršto

Libijos lyderis Muamaras Kadhafi gali keršyti britams dėl jų dalyvavimo koalicijos pajėgų operacijoje, mano Didžiosios Britanijos teisingumo sekretorius Kennethas Clarke'as.

Interviu britų laikraščiui "Guardian" jis sakė, kad "britai turi neužmiršti M.Kadhafi būdo ir Lokerbio".
"JT Saugumo Tarybos rezoliucijoje nieko nesakoma apie M.Kadhafi nušalinimą, bet, jeigu jis liks valdžioje, jis ims keršyti", - pažymėjo K.Clarke'as.

"Laimei, aš dirbu ne užsienio politikos žinyboje, tad ne per daug jaudinuosi dėl savo pastabų. Tačiau aš nesu visiškai įsitikinęs, kad kiekvienas iš mūsų žino, kur mes dabar einame", - sakė jis.

Taip jis kalbėjo tuo metu, kai "Guardian ICM" surengta nuomonių apklausa parodė, jog vis daugiau britų nepritaria karo veiksmams Libijoje - tokių buvo 42 procentai apklaustųjų, o pritariančių buvo 36 proc.

K.Clarke'as anksčiau yra pasireiškęs kaip Vakarų šalių dalyvavimo Bosnijoje ir Hercegovinoje priešininkas, taip pat invazijos į Iraką kritikas.

1988 metų gruodžio 21 dieną virš Škotijos miestelio Lokerbio buvo susprogdintas JAV oro bendrovės "PanAm" lėktuvas, žuvo 259 lėktuvu skridusieji ir 11 žmonių ant žemės. Tyrimas parodė, kad šio teroro akto pėdsakai siekė Tripolį.


Šiame straipsnyje: Libijaintervencija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių