Pereiti į pagrindinį turinį

Buvęs D.Camerono padėjėjas suimtas dėl šnipinėjimo skandalo

2011-07-08 19:02
Buvęs D.Camerono padėjėjas suimtas dėl šnipinėjimo skandalo
Buvęs D.Camerono padėjėjas suimtas dėl šnipinėjimo skandalo / Scanpix nuotr.

Didžiosios Britanijos policija penktadienį suėmė buvusį premjero vyriausiąjį padėjėją ryšiams su žiniasklaida Andy Coulsoną, kuris įtariamas prisidėjęs prie bulvarinio laikraščio "News of the World" vykdyto telefoninio šnipinėjimo, kai dirbo jo redaktoriumi, pranešė Skotland Jardas.

Londono policija nurodė, kad 43 metų A.Coulsonas laikomas Pietų Londono policijos nuovadoje "dėl ryšių su kaltinimais dėl korupcijos ir telefoninio šnipinėjimo".

Įtariama, jog anksčiau dirbdamas bulvarinio laikraščio "News of the World" redaktoriumi A.Coulsonas žinojo, kad žurnalistai ir laikraščiui dirbę privatūs detektyvai šnipinėjo viešų veikėjų telefoninius kontaktus, rašo "The Guardian".

Šiame pranešime sakoma, kad A.Coulsonui buvo nurodyta atvykti į policijos apklausą, po kurios jis tikriausiai bus paleistas už užstatą.

Žinia apie planuojamą areštą pasklido praėjus kelioms valandoms po to, kai R.Murdochas nutarė uždaryti "News of the World", tikriausiai siekdamas sumažinti pastarojo skandalo daromą žalą jo valdomai žiniasklaidos įmonių grupei "News International".

Operaciją "Vitingas" vykdantys pareigūnai nusprendė suimti A.Coulsoną, padidėjus nerimui, kad "News International" gali paviešinti žiniasklaidai daugiau faktų po to, kai antradienį buvo atskleista, jog šis redaktorius veikiausiai sankcionavo neteisėtų premijų mokėjimą policininkams, bendradarbiavusiems su "News of the World".

Šio 168 metus gyvavusio laikraščio paskutinis numeris bus išleistas ateinantį sekmadienį.

"News of the World" kaltinamas neteisėtai klausęsis į vienos paauglės, kuri vėliau buvo rasta nužudyta, telefoną siųstų balso pašto pranešimų klausymusi, taip pat Irake ir Afganistane žuvusių britų karių bei terorizmo aukų artimųjų šnipinįjimu. Laikraščio taikiklyje buvo atsidūrę ir daugelis garsenybių bei politikų.

A.Coulsonas šio sekmadieninio laikraščio redaktoriumi tapo 2003 metais, tačiau atsistatydino 2007 metais, kai karališkųjų rūmų naujienų redaktorius Clive'as Goodmanas ir privatus tyrėjas Glennas Mulcaire'as buvo nuteisti už karališkosios šeimos dvariškių telefonų šnipinėjimą.

Vėliau A.Coulsonas pradėjo dirbti tuomečio opozicijos lyderio D.Camerono padėjėju ir tapo naujosios koalicinės vyriausybės ryšių su žiniasklaida vadovu po pergalės pernai vykusiuose rinkimuose.

A.Coulsonas atsistatydino iš šio posto šių metų sausį, pareiškęs, kad jo darbui trukdo užsitęsusios spekuliacijos dėl jo ankstesnio vaidmens "News of the World" redakcijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų