Pereiti į pagrindinį turinį

Caroline Kennedy gali būti paskirta ambasadore Japonijoje

2013-04-02 14:15
Caroline Kennedy gali būti paskirta ambasadore Japonijoje
Caroline Kennedy gali būti paskirta ambasadore Japonijoje / Reuters nuotr.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) turėtų paskirti Caroline Kennedy (Kerolain Kenedi), nužudytojo prezidento Johno F.Kennedy (Džono F.Kenedžio) dukrą, į ambasadoriaus Japonijoje postą, pirmadienį sakė vienas pareigūnas.

55 metų C.Kennedy, kuri rėmė B.Obamą nuo jo 2008 metų rinkimų kampanijos dar pačioje partijoje pradžios, gandonešių jau seniai buvo minima kaip kandidatė į šį gerą postą Tokijuje.

C.Kennedy jau beveik yra praėjusi atranką, sakė vienas administracijos pareigūnas. Anksčiau pirmadienį laikraščiai „The Washington Post“ ir „The New York Times“ pranešė, kad ji yra labai aktyviai tikrinama dėl šio paskyrimo.

C.Kennedy derėtų prie tradicijos prezidentams pasiuntiniais svarbioje JAV sąjungininkėje Japonijoje skirti garsius žmones. Tarp ankstesnių ambasadorių Tokijuje yra buvęs viceprezidentas Walteris Mondale'as (Volteris Mondeilas) ir buvę senatoriai Mike'as Mansfieldas (Maikas Mansfildas) ir Howardas Bakeris (Hovardas Beikeris).

Tačiau C.Kennedy šį postą užimtų diplomatiškai labai rizikingu metu, kai Šiaurės Korėja svaidosi kariniais grasinimais Jungtinėms Valstijoms ir jų svarbiems partneriams regione.

Šios krizės pastarosiomis savaitėmis paskatino kai kuriuos diplomatijos stebėtojus Vašingtone manyti, kad vietoje C.Kennedy galėtų būti pasirinktas koks nors labiau patyręs diplomatas.

Tačiau C.Kennedy šansus galėjo padidinti tai, kad JAV valstybės sekretoriumi tapo Johnas Kerry (Džonas Keris), kuris buvo artimas Caroline mylimam dėdei, velioniui senatoriui Edwardui Kennedy (Edvardui Kenedžiui).

C.Kennedy, kurią daug amerikiečių atsimena kaip tragedijos paliestą mažą mergaitę per jos tėvo laidotuves 1963 metais, 2008-aisiais sukėlė sensaciją ir pasipiktinimą Hillary Clinton (Hilari Klinton) stovykloje, kai, anksčiau gyvenusi labai privatų gyvenimą, viešai parėmė B.Obamą.

Jeigu ji bus paskirta ambasadore ir jeigu jos paskyrimą patvirtins Senatas, C.Kennedy pakeis dabartinį JAV ambasadorių Japonijoje Johną Roosą (Džoną Rusą), buvusį B.Obamos kampanijos rėmėją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų